Kırıkkale’de kaçakçılık operasyonu! On binlercesi yakalandı Kırıkkale’de kaçakçılık operasyonu! On binlercesi yakalandı

ÖPÜLESİ ELLER

Programa, Vali Ali Kolat´ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kurum Müdürleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Gün Işığı Yaşlı Hizmet Merkezi sakinleri ve davetliler katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca desteklenen, ´Öpülesi Eller Destek Projesi 146 bin TL bütçeye sahip olduğunu söyledi.

 

65 YAŞ ÜSTÜ YAŞLILARIN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Müdür Bozdemir, bu projeyle bir yıllık projede hedef, maddi durumu yeterli olmayan, evde tek başına ya da karı koca yaşayan ve bakımlarını yapmakta güçlük çeken 65 yaş üstü yaşlıların temizlik, çamaşır yıkama, fatura ödeme ve psiko-sosyal destek gibi hizmetlerde bulunduklarını söyledi. Projenin bir diğer aşamasında ise 100 yaşlı kişinin, ihtiyacı olan eksiklikleri ve gereksinimleri tespit ederek proje süresi içerisinde periyodik olarak temizlik, bakım ve onarım, badana boya hizmetlerinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

 

YAŞLILARA SAYGIMIZ SONSUZ  

Programda konuşan Vali Ali Kolat; “Yaşlılar Haftası münasebetiyle bir arada olmaktan, yaşlılarımız ve gençlerimizi bir araya getirmekten son derece mutluyum. Hakikaten bizim millet olarak yaşlılarımıza çok büyük saygımız vardır. Her şeyden önce yaşlılarımız bizlerin yol göstericisidir. Onlar bizlere ve bu millete hizmet etmişlerdir. Bu açıdan da onlara son derece minnet borçluyuz. Kırıkkale´miz de fiilen 55 bin civarında çalışanımız, 50 bin civarında da emeklimiz var. Yani Kırıkkale emekliler açısından oldukça zengin bir ilimiz”

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

“Bu bağlamda biz emeklilerimizin her türlü tecrübelerinden istifade edeceğiz. Biliyorsunuz Silah İhtisas Organize Sanayinin yapım çalışmaları devam ediyor. Burada Makine Kimya´dan emekli olanlarında tecrübelerinden faydalanmayı düşünüyoruz. Dolayısıyla da bu tür çalışmalara emeklilerimizin de  katkıları olacaktır. Yaşlılarımızla ilgili ilimizde çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Huzurevimizin ihalesi yapılacak ve hizmete girecektir. Biz millet olarak, yaşlısını, büyüğünü, küçüğünü seven, sayan bir milletiz”

 

KARANFİLLER DAĞITILDI

“Bizim büyük millet olmamızın vasıflarından bir tanesi de bu anlayıştır. Bu duygularımızın yaşatılması ve gelecek kuşaklara da aktarılması lazım. Allah hepimize sağlık sıhhat ve huzur içerisinde bu vatana hizmet etmeyi ve güzel bir hayat sürmeyi nasip etsin. Bu vesileyle ben sizlere hayırlı ve uzun bir ömür diliyorum” dedi. Konuşmalardan sonra, Vali Ali Kolat tarafından davetlilere kırmızı karanfiller dağıtıldı. Program, okunan şiirler ve müzik dinletisi ile devam etti.

 

Vali Ali Kolat ve beraberindekiler daha sonra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´na bağlı, Engelsiz Yaşam, Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi´ni ziyaret ederek, burada yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldılar.