Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde havası temiz ve havası kirli iller açıklandı. Kırıkkale, havası temiz 6 il arasında yer aldı.

 

En çok aldatan burçlar! En çok aldatan burçlar!

KIRIKKALE İLK 6 ARASINDA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kirli ve temiz hava raporu açıklandı. Raporda Türkiye´de 81 ilden sadece 6´sının havasının temiz olduğu belirtildi. Havası en kirli iller; İstanbul, Ankara, Adana, Amasya ve Manisa. Havası temiz çıkan 6 il ise Artvin, Bitlis, Eskişehir, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale oldu.

 

HAVASI KİRLİ YERLERE DİKKAT!

Uzmanlar, “Partikül madde ve kükürtdioksit açısından sadece Artvin, Bitlis, Eskişehir, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale´nin havası standartlara uygun. En kirli illerimizin başında ise İstanbul, Ankara, Adana, Amasya ve Manisa geliyor. Türkiye´de hava kirliliği problemi krize dönüşmüş durumda. Valilik ve belediyeler acil önlem almalı' dediler.

 

SOLUNUM ENFEKSİYONU

“Türkiye´de havanın gittikçe kirlendiğini belirterek, “Hızla artan kirlilik insan yaşamını tehdit ediyor. Kirletici kaynakları kükürtdioksit (SO2), partikül madde (PM 10 ve PM 2,5), azotoksit, karbonmonoksit ve ozon olarak sıralayabiliriz. Özellikle partikül madde, solunum enfeksiyonu ve kansere neden oluyor. PM10 ve PM 2,5 kirleticilerin kent merkezlerinde geniş kitleleri etkileyerek erken bebek ölümleri, sakat doğumlar ve kitlesel ölümlere sebep olduğunu biliyoruz' şeklinde konuştular. Haber Merkezi