34. YILINDA ANILDI  

1930 yılında Keskin´de doğan Hacı Taşan´ın ölümünün 34. Yılı münasebetiyle düzenlenen etkinliğe, Vali Dr. M. İlker Haktankaçmaz´ın yanı sıra Milletvekili Abdullah Öztürk, Kırıkkale Belediye Başkan Vekili Halil Danacı, Keskin Kaymakamı Muammer Köken, Keskin Belediye Başkanı Bayram Sakallı, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Er, İlçe müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

 

ÜLKEMİZİN HER BİR KÖŞESİ CENNET BAHÇESİ

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Taşan´ın, biyografisi okundu. Daha sonra, programda konuşan Vali Haktankaçmaz: “ Ülkemizin her bir köşesi adeta bir cennet bahçesi ve her bir köşesinde adeta hazine diyebileceğimiz isimsiz insanlarla dolu. Bunların bir kısmını biliyoruz, bir kısmı o yerelde yaşayanlar tarafından biliniyor, bir kısmı ise hakikaten hiç bilinmiyor. Hacı Taşan ´da bu hazinelerden sadece birisi. Tıpkı Neşet Ertaş gibi, Çekiç Ali gibi ya da onların ustası Muharrem Ertaş gibi. Bu kişilerin yürekten dillere dökülen sözlerini hayranlıkla dinliyoruz” 

 

TÜRKİYE´NİN TAMAMINDA BİLİNEN BİR MARKA

İnsanların gönlüne hitap eden, gönül telini titreten bu isimlerin değerinin iyi anlaşılması gerektiğini belirten Vali Haktankaçmaz “ İnsanların yüreğine hitap eden şarkılar ve türküler derleyen, yazan Hacı Taşan gibi isimler çok daha uzun süreler insanların hafızasında, gönüllerinde var olacaktır. Hacı Taşan ismi artık Türkiye´nin tamamında bilinen bir marka. Biz de bu marka isimle bir taraftan Hacı Taşan ismini duyururken, diğer taraftan da Kırıkkale ve havalisini tanıtacağız.” ifadelerine yer verdi.

Hava kirliliğine dikkat! Türkiye’de 4 milyon… Hava kirliliğine dikkat! Türkiye’de 4 milyon…

 

MÜZİĞİN DİLİ TEKTİR

Vali Haktankaçmaz konuşmasının son bölümünde “ Müziğin dili tektir. Bu türküler dinlendiği zaman insanları alıp başka diyarlara götürür. Ben bu etkinliği düzenleyenlere, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hacı Taşan isminin yaşatılması için bundan sonraki yıllarda da bu etkinlikleri devam ettireceğiz.” dedi. Vali Haktankaçmaz´ın konuşmasının ardından Hacı Taşan´ın eserleri seslendirilerek, Halk oyunları gösterisi sergilendi.

 

Hacı Taşan´ın yeğeni Valit Taşan tarafından günün anısına Vali Haktankaçmaz´a saz hediye edildi. Daha sonra Vali Haktankaçmaz ve beraberindekiler Hacı Taşan Kültür Merkezinde açılan sergiyi gezdiler.