Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay hafta sonu ilimize gelerek yapımı tamamlanan Nur Cami’yi incelediler. Görmez ve Atalay, Cami hakkında Vali Ali Kolat ve İl Müftüsü Bekir Gerek’ten bilgi aldılar. Öğle namazı sonrası Cami cemaatine seslenen Görmez, Nur Cami’nin Kırıkkale’ye çok yakıştığını söyledi. Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte açılışı gerçekleştireceklerini ifade etti. Gelecek nesillerin bu yapılan mabedler etrafında yetişeceğini ve büyüyeceğini belirten Görmez, ‘Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu alanda yapılan çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. Şehirlerimizin bir mabetle bütünleşmesi, kimlik kazanması, gelecek nesillerimizin minare gölgesinde yetişmeleri, ezan sesinin gölgesinde yaşamaları ne güzel bir nimet; ne güzel bir mutluluk ve bahtiyarlık.  Bu mabedin inşasına emek veren bütün büyüklerimize, bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum’ dedi.

 

TRT CANLI YAYIN YAPACAK

Kırıkkaleli genç doktorun kuzeni konuştu! Kırıkkaleli genç doktorun kuzeni konuştu!

Görmez’in ardından açıklamalarda bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü Beşir Atalay ise; ‘Cuma günü hem mübarek bir gün, hem de Miraç Kandili. Bizler bu önemli günlerde Nur Cami’nin açılışını da gerçekleştireceğiz. İnşallah hem Cumhurbaşkanımız, hem de Diyanet İşleri Başkanımızla birlikte bu güzel eserin mutluluğunu hep birlikte yaşacağız. Cumhurbaşkanımız saat 12.00 gibi burada olacak. Cami bahçesinde yapılacak törenin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda diğer hizmetlerin açılış töreni gerçekleştirilecek’ ifadesinde bulundu.TRT’nin her yıl Miraç Kandili’nde canlı yayın yaptığını belirten Atalay, canlı yayının bu yıl Nur Cami’den yapılacağını belirtti. Bu eserin Kırıkkale’ye kazandırılan en büyük bir eser olduğunu vurgulayan Atalay, ‘Kırıkkale için olağan üstü güzel bir gün olacak. Cuma gününün önemi ve Miraç Kandili’nin önemi bu açılışa denk geldiği için ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Sadece cami yapmıyoruz bu civar çevre düzenine kavuştu. Hem camimizin ismini koruyarak, eskiden bu camide emeği geçenlere bir vefa borcu da ödenmiş oldu’ şeklinde konuştu.

 

İLK AĞACI DİKTİLER

Açıklamaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Görmez, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, Vali Kolat, Belediye Başkanı Saygılı ve İl Müftüsü Gerek, tarafından cami havlusuna ilk ağacın dikimi yapıldı. Gelecek nesillerin bu cami ve ağacın gölgesinde yetişeceğini belirten Görmez, caminin yapım aşamasında emeği geçen herkese teşekkür etti.