Gençlik politikaları ön planda olmalı

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk ‘14-25 Mayıs Gençlik Haftası´ nedeniyle TBMM Genel Kurulu´nda bir konuşma yaparak, gençlerimize yönelik politikalara öncelik verilmesini istedi.

 

13 MİLYON GENÇ

Türkiye nüfusunun yaklaşık 13 milyonunu gençlerin oluşturduğunu belirten Milletvekili Öztürk “Türkiye; mevcut dinamik nüfus yapısıyla Avrupa´nın en genç, dünyanın ise genç nüfuslu ülkelerinden birisi konumundadır. Ancak, TÜİK´in “İstatistiklerle Gençlik´ araştırmasında çarpıcı rakamlar yer almaktadır. Araştırmanın 2018 sonuçlarına göre; 2017´de kendisini mutlu hisseden  18-24 yaş grubundaki gençlerin oranı %61,3 iken, 2018´de bu oran %55,4´e gerilemiştir. Gençlerimize yönelik politikalarda; güçlü genç istihdam, nitelikli eğitim ve sağlıklı genç nesil muhakkak yer almalıdır. Yanı sıra; yüksek ahlâk sahibi, Türk kültür ve değerlerini özümsemiş, evrensel düzeyde iddia sahibi bir gençlik yetiştirebilmenin çözümleri de bu politikalarda yer almalıdır. Gençliğimize; millî misyonlar yüklerken, geleneklerimizi hayata, eğitime dâhil edemezsek, beklentimiz sadece retorikte kalabilecektir. Diğer taraftan eğitim müfredatımız; bir yandan millî birlik ve beraberliğimizi koruma konusunda hassasiyet göstermeli, diğer yandan dünyadaki gelişmelere yönelik gençlerimizi gerekli çağdaş bilgilerle donatmalıdır”

 

HABİS BİR UR´A BENZEYEN DİJİTAL BAĞIMLILIK TEHLİKE ARZ EDİYOR

Sosyal medyada; TRT´nin 1979 yılındaki gençlerle yaptığı bir çekimi de örnek gösteren MHP´li Öztürk konuşmasına şöyle devam etti: “ O dönem olmayan, ancak son yıllarda ülkemizi adeta habis bir ur gibi saran çocuk yaşta başlayan dijital bağımlılıktır. Çağımızın hastalığı obezite kadar tehlikeli olan bu bağımlılık, çocuklarımızı, gençlerimizi; hayatın gerçeklerinden, gündelik biyolojik zaman ve yaşam diliminden uzaklaştırmakta, hatta can´ların kıyılmasına dâhi sebep olmaktadır. Ebeveynleri, aile bireylerini, arkadaşlıkları birbirinden koparan teknoloji bağımlılığı giderek çocuk ve gençlerimizi de; tarihimizden, örf ve ananelerimizden, kültürümüzden uzaklaştırmaktadır. Yapılan bilimsel bir araştırmaya göre günde 1 saatini telefonda geçiren gençlere göre, günde 5 saatini telefon kullanımına ayıran gençlerde 2 kat daha fazla depresyon belirtileri görüldüğü tespit edilmiştir. Dijital ve sosyal medya bağımlılığını yansıtan davranışların, narsistlik, kişilik bozukluğu ve özgüven eksikliğiyle de bağlantılı olduğu gözlemlenmiştir. Türkiye´de gençlerin telefonda geçirdiği zaman ortalama 8-9 saat olarak ölçülmüştür. Bu bakımdan dijital obeziteliğe karşı, topyekün ‘dijital diyet´ seferberliğine geçilmelidir.” diyerek, TBMM gündemine bu önemli sorunun alınmasını önerdi.

Kırıkkaleli avukatlar ayaklandı! “Adalet istiyoruz!” Kırıkkaleli avukatlar ayaklandı! “Adalet istiyoruz!”

 

EĞER İLE MEĞERİ EVLENDİRMİŞLER, ÇOCUKLARI KEŞKE OLMUŞ

MHP´li Öztürk konuşmasında başarılı genç sporcuları teşvik etmek amacıyla TBMM´ye verdiği kanun teklifine de değinerek “TBMM´ye sunmuş olduğumuz kanun teklifimiz ile genç kategorisinde başarı elde eden sporcularımızı da, 5774 sayılı kanun kapsamına alarak, ‘devlet sporcusu´ unvanı verilmesini öngörüyoruz. Gençlerimizin sorunları, beklentileri konusunda bizlere büyük sorumluluklar düştüğünü unutmamalıyız. ‘Eğer ile Meğeri evlendirmişler, çocukları keşke olmuş.´ Önümüzdeki dönem ‘keşkeler´ yaşamamak için, gençlerimize yönelik politikalarımızın güncel sorun ve beklentilere göre şekillendirilmesi gerekmektedir. Gençlerimizi geleceğimizin teminatı olarak görüyorsak, onlar adına her türlü yasal çalışmayı bu çatı altında gerçekleştirebilmeliyiz” dedi. Haber: Emel Selci