Gelin çiftçimizin yüzünü güldürelim

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; TBMM Genel Kurulu´nda bir konuşma yaparak, çiftçinin, köylünün ve üreticinin sorunlarına çözüm istedi.

 

TARIM ÖNEMLİ

Açıklamasında tarımın önemine değinen MHP´li Öztürk; “Türkiye; sanayisiyle birlikte aynı zamanda tarımı da gözetmelidir. Çünkü tarımın Türkiye´nin kalkınmasında önemi büyüktür. Tarımın olmazsa olmazı; çiftçilerimiz, köylülerimiz, üreticilerimiz son yıllarda gerek doğal afetler, gerekse yüksek girdi maliyetleri nedeniyle aşırı borçlanmış, yetiştirdikleri ürün bu borcun dönmesine yetmemiştir.” dedi.

Sarıkızlı Köyü Derneğinden, Önal’a ziyaret Sarıkızlı Köyü Derneğinden, Önal’a ziyaret

 

TARIM KREDİLERDE FİYATLAR VE FAİZLER ÇOK YÜKSEK

Tarım Kredi Kooperatiflerinde fiyat ve faizlerin çok yüksek olmasını eleştiren Öztürk; “Gübre, tohum, zirai ilaç gibi tarımın temel girdileri halen Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği´nde yüksek fiyatla çiftçimize satılmakta, çiftçimiz bu ihtiyaçlarını piyasada daha uygun fiyata temin etmeye uğraşmaktadır. Esas amacı çiftçimize uygun şartlarda temel girdi ve kredi temin etmek olan Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği, Ziraat Bankası´ndan düşük faizle almış olduğu krediyi çiftçimize vermekte ancak kredi faiz oranları da neredeyse %22´leri bulmaktadır. Çiftçimiz, köylümüz ürünü para etmediği için, borçlarını çevirememekte, önümüzdeki senenin ekimini dâhi yapamamaktadır.” diyerek, bu sıkıntılı duruma çözüm bulunmasını istedi.

 

ÇİFTÇİMİZİN BORÇLARINI ERTELEYELİM ONLARA NEFES ALDIRALIM

MHP´li Halil Öztürk açıklamasını çözüm önerileriyle bitirdi. Öztürk; “Çiftçimizi bu darboğazdan kurtarabilmek için; Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ile ilgili yasal düzenlemeler bir kez daha gözden geçirilmeli ve Kooperatifin çiftçi, köylü dostu hale getirilmesi sağlanmalıdır. Yine bununla birlikte çiftçi ve köylümüzün özellikle kamu bankalarına olan borçları yeniden uygun şartlarla yapılandırılmalı, bazı borçlarına da af kapsamına alınmalıdır. Tarım üretiminin artması, ekonomimize olduğu gibi, çiftçimizin cüzdanına da bereket getirecektir” diyerek, çiftçilerimizin, köylülerimizin bu kışı huzurlu geçirebilmeleri için her türlü kolaylığın sağlanmasını istedi.  Haber: Ayşe Soysal