EN ANLAMLI VE ÖLÜMSÜZ BİR MESLEK

Başkan Baloğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yayınladığı mesajında öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek sözlerine şöyle devam etti: ”Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün “Başöğretmenlik” sıfatını kabul ettiği günün öğretmenlerimize ithaf edilmesi, öğretmenlerimize verdiğimiz büyük önemin göstergesidir. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıftır öğretmenlik. Bu yüzden öğretmenlerimize zor görevler düşmektedir.”

ÖĞRETMENLERİMİZİN KATKISI BÜYÜK

“Geleceğin güvencesi eğitim, eğitimin güvencesi de öğretmendir. Öğretmenin vazifesi,   gücü nispetinde erdemli toplum gayretine katkı sağlamaktır. Dinimiz, geleneklerimiz ve kültürümüzde çok ayrı bir yere sahip olan öğretmenlik mesleği, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözüyle hak ettiği değeri bulmaktadır. Çocuklarımızı iyiye, güzele, aydınlığa ve bilgiye götüren öğretmenler, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması, iyi yetişmiş, donanımlı bir neslin oluşması için de önemlidir. Çocuklarımızın eğitimli yetişmesinde ve geleceği için doğru kararlar vermesinde öğretmenlerimizin katkısı büyüktür.”

EĞİTİM VE ÖĞRETİM ALANINDA BİR MEŞALE YAKMIŞTIR

“24 Kasım 1928 tarihinde millet mektepleri talimatnamesi yayınlanmıştır. Bu suretle yurdumuzun her tarafında Millet Mektepleri açılarak yeni harflerle okuma yazma seferberliği başlatılmış ve eğitimde yeni bir milat ilan edilmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu seferberliğe Millet Mektepleri Başöğretmeni unvanıyla katılmış, eğitim ve öğretim alanında bir meşale yakmıştır. Millet Mektepleri´nin açılışı ve Atatürk´ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü 1981 yılından beri de Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.”

ÖĞRETMENLERİMİZİN SORUNLARI ACİLEN GİDERİLMELİDİR

“Türk milletinin ülkülerine erişebilmesi ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasının yegâne yolu değerli öğretmenlerimizin emek ve gayretinde gizlidir. Öğretmenlerimizin; öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmelerini sağlayacak ortamın hazırlanması, eğitim öğretim tazminatlarının yükseltilmesi, eğitime hazırlık ödeneğinin artırılması, özür grubu tayinleriyle ilgili sorunların çözülmesi, emekli öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi, atanamayan öğretmen çilesinin sonlanması gerekmektedir. Eğitim sisteminden kaynaklanan problemler içinde ve yetersiz ekonomik şartlar altında eğitim vermeye çalışarak, zorluklara göğüs geren, ayrıca bazı bölgelerde terör örgütünün hedefi olup, şehit olan, kaçırılan, tehdide ve baskıya maruz kalan öğretmenlerimizin sorunları mercek altına alınarak acil gözden geçirilmeli ve gerekenler yapılmalıdır.”

TEBRİK EDİYORUM

Kırıkkaleli avukatlar ayaklandı! “Adalet istiyoruz!” Kırıkkaleli avukatlar ayaklandı! “Adalet istiyoruz!”

“Yurdumuzun her köşesinde azimle ve sabırla görev yapan saygıdeğer öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü´nü tebrik ediyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; ebediyete intikal eden öğretmenlerimize ve terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehit öğretmenlerimize Cenab-ı Allah´tan rahmet, görevlerini tamamlamış öğretmenlerimize sağlıklı, uzun bir ömür, görevi başında bulunan öğretmenlerimize de başarılar diliyorum “ dedi. Haber Merkezi