1,5 yıl boyunca mühürlü kaldı

Yaptığı basın toplantısında konuşan Fikret İnan, 'Sizlerinde hatırlayacağı gibi yaklaşık 2 yıl önce burada bir satış kampanyasına başlamıştık. Şuanda bugün itibariyle söz verdiğimiz teslim tarihine yaklaşık 7–8 aylık bir süremiz daha mevcut. 30 Nisan 2014 tarihinde dairelerimizi teslim edeceğimizi taahhüt etmiştik. Bazılarımız biliyor olabilir, İstanbul'daki projelerimizde belediyelerden kaynaklı çok talihsiz olaylar yaşadık. Fakat çok şükür o problemlerimizi de aştık. Geçtiğimiz ay 1725 daire ve 30 iş yerinden oluşan projemizi teslim ettik. İstanbul'da devam eden iki projemiz kaldı. Bir tanesini de Allah'ta ziyan olmazsa Ocak ayında teslim edeceğiz. Son olarak da Fi-Side projemiz var, onu da 2014 sonu itibariyle teslim edeceğiz. Fi-Yapı'nın hiçbir kusuru ve eksiği olmamasına rağmen böyle bir süreç yaşandı. İnşaatlarımız 1,5 yıl boyunca mühürlü kaldı. Ama biz Allah'a şükür işlerimizi toparladık. Ve toparlayabilecek imkanlarımız mevcut. Kırıkkale projemizde de eksik olmasın yine hatırlayacaksınız Sayın Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay'ın temel atmasıyla başladık. Bu benim için çok büyük bir sorumluluktur. Eksik olmasın o dönemde bize itimat etti, geldi ve projenin başlangıcına vesile oldu. Allah izin verirse 30 Nisan 2014 tarihinde de Sayın Başbakan Yardımcımıza rica edeceğiz, temelini atmış olduğu dairelerin anahtarlarını teslim ettireceğiz.

30 Nisan'da teslim edilecek

Şuanda projede değişiklikler yaptık. Hatırlarsanız biz bu projeyi 2 bin 88 konut olarak planlamış ve bu şekilde sizlere sunmuştuk. Şuanda projeyi 1088 konuta düşürdük. 1088 konutun toplam 12 bloktan inşa ediyoruz. 12 bloğun 8'ini 3+1 olarak, 4 bloğunu da 1+1 olarak inşa ediyoruz. Ayrıca burada ihtiyaç olduğu için küçük bir AVM şeklinde 12 dükkandan oluşan bir ticari alanı projeye dahil ettik. Projemizin son şekli 1088 konut ve 12 ticari alandan oluşmaktadır. Burada işi bir an evvel toparlama adına projeyi küçülttük. Ben inanıyorum ki Fi-Yapı'nın burada yapmış olduğu projeden sonra birçok firma bölgede yatırım yapacaktır. Şuanda da yatırımlar yapılmak üzere görüşmeler yapıldığını biliyorum. Biz işin keyfini şu şekilde süreceğiz; bu proje bittikten sonra onlarca firma bu bölgede yeni inşaatlar yapacak ve yeni Kırıkkale bu bölgede oluşacak. Şuanda bizim şantiyemizde çalışmalarımız devam ediyor. 30 Nisan 2014 tarihinde 3+1 blokları yani 8 bloğu teslim edecek durumdayız. Geri kalan 1+1 bloğu da 30 Ağustos 2014 tarihinde teslim edeceğiz. Ticari alanda 30 Nisan'da teslim edilecek.

Bu bölgeye ayrı bir değer kazandıracak

Ayrıca hem bizim hem de Kırıkkale halkının şansı olarak gördüğüm Yeşil Vadi Projesi'nin de onaylanmış ve başlayacak olması bu bölgeye ayrı bir değer kazandıracak. Demiş olduğum gibi burada sırf Fi-Yapı'nın olması çok önemli değil. Birçok firma bu bölgede yatırım yaptığı zaman burası daha zengin ve daha keyifli bir yaşam alanı olacaktır. Bizim geldiğimiz günden beri başta Kırıkkale halkı olmak üzere gerek belediye başkanlarımız gerek kurum ve kuruluşlar olsun ve siz basın mensupları destek oldunuz. Bizde bu desteğe layık bir şekilde buradaki işimizi bitirip teslim edip o şekilde Kırıkkale'den ayrılmak istiyoruz. Bunun için de Kırıkkale halkına teşekkür amaçlı, şuana kadar yapılmamış ve bundan sonrada yapılabileceğini düşünmediğim bir ödeme planıyla daireleri satışa arz ediyoruz. Niçin böyle bir şey yapıyoruz; bu satış politikasının ticari olmadığını sizlerde göreceksiniz. Bu tamamen Fi-Yapı'nın Kırıkkale halkına teşekkür amaçlı yaptığı bir fiyat politikasıdır.

1+1 69 Bin TL

Buradaki daire satışları 3+1 ve 1+1 olarak planlanmıştı, toplamda 8 adet 2+1 dairemiz var. Bunlar da giriş kata denk geldiği için o şekilde. 120 metrekarelik 3+1 dairelerimizi 149 bin TL'den satışa çıkaracağız. Çok makul bir fiyat değil diyeceksiniz. Esas espri ödeme planında mevcut. 149 bin TL'yi sattığımız daireyi müşterimiz gezdikten sonra satış ofisinde sözleşmesini imzalayacak, 29 bin TL peşinat ödeyecek ve ertesi gün gidip hemen tapusunu alacak. Kalan 120 bin TL'yi de dairesini teslim alana kadar hiçbir para almayacak. Daireyi teslim aldıktan sonra ayda bin TL olarak 120 ayda ödeyecek. Kira öder gibi dedikleri model işte budur. Bu dairenin teslim olduktan sonra rayiç bedeli 700 TL'dir. Yani kira rayiç bedelinin çok az üstünde bir para ödeyerek vermiş olduğu 29 bin TL para ile inşallah müşterilerimiz daire sahibi olacak. Bir diğer alternatifte 1+1 dairelerimiz. Bunların satış fiyatlarını da 69 bin TL olarak tespit ettik.

Art niyetli kişilere de bir cevaptır

Bu daireler de 50 metrekaredir. Bunun da 9 bin TL'sini peşin ödeyerek kalan kısmını 30 Mayıs 2014 tarihinde başlamak üzere hiçbir para ödemiyor. 9 bin TL'yi ödüyor ve ertesi gün tapusunu alıyor. 30 Mayıs 2014 tarihine kadar para ödemiyor ve ondan sonra 120 ay 500 TL taksit ödeyecek. Burada da şöyle bir mantıkla baktığınızda Kırıkkale bir üniversite şehri olduğu için 2 öğrenci bu dairede yaşasa 250 TL ödeyerek 9 bin TL peşinatla alabilir. Vatandaşlarımızda 9 bin TL ödeyip ayrıca daireyi kiraya vererek bu taksitleri çok rahat ödeyebilir. Şuana kadar böyle bir satış politikası olduğunu sanmıyorum. Bu teşekkür amaçlı yapılan bir kampanyadır. Fi-Yapı adına haksız yere bu kadar spekülasyon yapan art niyetli kişilere de bir cevaptır. Çünkü hakkında bu kadar dedikodu yapılan bir şirket projeleri teslim ettikten sonra 10 yıl vade yapabilecek bir güce sahip olduğunu göstermiştir.

Hiçbir iş bırakmayacağız

Bu tarz şirketlere sahip çıkılması gerekir, inşallah başka firmalarda projelere yapsın ve şehirler kalkınsın. Türkiye sadece İstanbul, Ankara ve İzmir'den ibaret değil. Tüm illerin modern konutlarla donatılması halinde tüm ülke kalkınacaktır. Biz bu projeye büyük keyifle başladık, Allah izin verirse taahhüt ettiğimiz günde burayı teslim edeceğiz. İnşallah ileri de Kırıkkale'ye hizmet etmiş olarak addedebiliriz. Bu şekilde Kırıkkale ile helalleşmek istiyoruz. İnşallah seneye bu zaman Kırıkkale projemizde yapacak hiçbir iş bırakmadan çıkmış olacağız inşallah' dedi.