Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de etkisini gösteren Koronavirüs salgınıyla mücadele aralıksız şekilde sürüyor. Aşının gelmesi ve güneşin yüzünü gösterdiği şu günlerde vatandaşlar cadde ve sokaklarda kalabalık oluşturuyor. Uzmanlar ise, rehavete kapılmaması uyarısı yapıyor.

 

TEDBİRLERİ KESİNLİKLE ELDEN BIRAKMAYIN

 

Son günlerde havaların ısınmasıyla birlikte Koronavirs salgınına rehavete dönüştüren vatandaş, adeta her yerde kalabalık oluşturuyor. Cadde ve sokaklarda oluşan kalabalığın yanı sıra aileler, misafir gezmeleri düzenliyor. Vatandaşları uyaran uzmanlar, salgının hale tehlikesini sürdürdüğünü ve gerekli tedbirlere özveriyle uyulması gerektiğini vurguluyor. Bu kapsamda yeni bir çalışma başlatan Sağlık Bakanlığı, ‘Telefonda buluşalım´ sloganıyla ev ziyaretleri yerine herkesi görüntülü konuşmaya davet etti.

 

ÖZELLİKLE EV ZİYARETLERİ YAPILMAMALI

 

Karakeçili’de Yiğit Hamza için kermes düzenlendi Karakeçili’de Yiğit Hamza için kermes düzenlendi

Konu hakkında paylaşım yapan Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, “Ev ziyaretleri yaparak Covid-19´un yayılmasına sebep oluyoruz. Ev ziyaretlerini erteleyelim. Koronavirüs´ü hep birlikte yenelim” ifadesine yer verildi. Uzmanlar, “Virüs en çok ev ziyaretleriyle bulaşıyor. Özellikle ev ziyaretleri yapılmamalı. Komşu, akraba ziyareti ve hasta ziyaretlerinde kaçının. En güvenli yer kendi evimiz. Kalabalık olarak bir araya gelinecek her türlü ziyaret çok sakıncalı. Akraba ziyareti ve hasta ziyaretlerinden kaçınılmalı. Evlere misafir kabul edilmemeli. Korona virüs en çok ev ziyaretleriyle bulaşıyor” şeklinde uyarı yaptılar.