Huzurevi sakinleri sinema keyfi yaşadı Huzurevi sakinleri sinema keyfi yaşadı


ÖZEL HABER

 

‘EVDE KALIN´ UYARILARINA KULAK ASMIYORLAR

 

EVDE OTURMUYORUZ

 

Vatandaşların bir kısmı ‘Evde kal´ uyarılarını dikkate alarak evlerinden dışarı çıkmazken, bazı vatandaşlar ise sokağa çıkmayı sürdürüyor.

 

KİMSE ALDIRIŞ ETMİYOR

Koronavirüse karşı her alanda tedbirler alınırken, vatandaşlara da mecbur kalmadıkça sokağa çıkılmaması yönünde uyarılarda bulunulmaya devam ediliyor. Vatandaşların bir kısmı “Evde kalın” uyarılarını dikkate alarak evlerinden dışarı çıkmazken, bazı vatandaşlar ise sokağa çıkmayı sürdürüyor. Bazı Kırıkkaleliler dün olduğu gibi bugün de koronavirüs tehlikesine aldırış etmeden parklara ve caddelere akın ettiler.

 

YANINIZDAYIZ

65 yaş üstü kişilerin evden çıkmasının yasaklandığı şu günlerde emniyet birimleri ve pek çok belediye, yüksek yaş grubundaki vatandaşların hizmetini görmek için harekete geçti. Kırıkkale Emniyeti, kurduğu ekiplerle sokakta yaşlıları ararken, tespit edilenler uyarılarak evlerine gönderildi. Belediye ekipleri ise yaşlı ya da evinden çıkamayan kişilerin market, pazar, eczane alışverişi, fatura ödemesi gibi ihtiyaçlarına yardımcı oluyor. İçişleri Bakanlığı da hayata geçirilen ‘Vefa Sosyal Destek Grubu´ vasıtasıyla ihtiyacı olan vatandaşların imdadına koşuyor.

 

EVİNDE KAL EMEKLİ

Ayrıca anne-baba ya da dede-ninelerinin dışarıya çıkma ihtimaline karşı pek çok kişi ‘büyüklerine´ telefon ederek onları kurallara uymaları yolunda uyardı. Yüksek yaştaki vatandaşlara bir uyarı da Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin´den geldi. Yazılı açıklamasında Aytekin, “Virüsün hedef aldığı kitle bizleriz. Hayatımızın belki de hiçbir döneminde olmadığımız kadar dikkatli olmalıyız. Unutmayınız ki ruhlarımız ve kalplerimiz her ne kadar genç olsa da bunları değil de yorgun bedenlerimizi hedef alan ve son derece acımasız olan bir tehditle karşı karşıyayız. Çok acil ve zorunlu olmadıkça evinde kal emekli” dedi. Haber: Ahmet Ünal