BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet, Kırıkkale´de de heyecanla karşılandı. Kırıkkale Esnaf ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, birlik ve beraberliğin sağlanmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım´ın uyum içinde çalışacak olmasının önemine dikkat çekti. Köstekli, 'Güzel bir ülkede yaşıyoruz ve bu güzel ülkenin de seveni kadar dış güçlerce sevmeyenleri var. Bunun için bizim Türkiye´de birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu birlik ve beraberliğin başında da sayın Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızın uyum içinde çalışması yatıyor. Devletimizle hükümetimizin birlikte çalışması ülkenin geleceğine, refahına, mutluluğuna, sanayisine, ekonomisine olumlu katkılarda bulunacağını düşüncesiyle bu 65. Hükümet´in kurulmasının da hayırlı olacağını düşünüyorum' diye konuştu.

 

TERÖRLE MÜCADELE POLİTİKASINA DESTEK

Süleyman Köstekli, Türk esnaf ve sanatkarları olarak Güneydoğu´da devam eden operasyonlar kapsamında hükümetin terörle mücadele politikasına destek verdiklerinin de altını çizdi. Köstekli, şunları söyledi: 'Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız, PKK terör örgütüyle mücadelede kesin kararlı oldukları için Güneydoğu´da bizim PKK´dan başka Güneydoğu sorunumuz yok. Güneydoğu´da Türkiye düşmanı var. Kürt temsilcisi yok. Bunların temizlenmesi için bizim hükümetimiz bu konuda bütün bütçesini oraya harcıyor. Biz de Türk Esnafları ve Sanatkarları olarak hükümetimizi bu konuda destekliyoruz.'

 

ORTADOĞU´DA GÜÇLÜ OLMAMIZI İSTEMİYORLAR

Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri´nin Türkiye´nin Ortadoğu´da güçlenmesini istemediğini kaydeden Köstekli, 'Avrupa Birliği ve Amerika ilerlememizi, Ortadoğu´da güçlü olmamızı istemiyorlar. Ama bizim dünya lideri bir Cumhurbaşkanımız var. Bizim onunla uyumlu bir Başbakanımız var. Bunun için bizim ülkemizin geleceği aydınlık. Türk esnaf sanatkarlarından, Türk halkından, Türkiye´yi seven insanlardan tek isteğim var; birlik ve beraberlik' dedi.

 

ÜRETEREK BÜYÜYEN TÜRKİYE

Başbakan Binali Yıldırım´ın bakanlığı dönemindeki icracı ve kalkınmacı yönünü hatırlatan Köstekli, 65. Hükümet´in programında yer alan ´Üreterek Büyüyen Türkiye´ sloganına atıfta bulunarak, üretimin artırılması gerektiğine vurgu yaptı. Köstekli, 'Kara yollarımızı, demir yollarımızı, hava yollarımızı dünya standartlarına çıkardı. Bunun için deneyimli bir Başbakana sahibiz. Biz de esnaf sanatkarlar olarak üretmek mecburiyetindeyiz. Bunun için de devletimizin desteklerine ihtiyacımız var. Bu destekleri de her konuda yapıyorlar. Bizim esnafımıza kredi konusunda olsun, KOSGEB´le olsun, İŞKUR´la olsun devletimiz bu konuda başarılı bir çalışma içerisinde. Biz de ülkemizin geleceği için Başbakanımız Binali Bey´in çalışmalarını destekliyoruz. Birlik olalım hem PKK´yı hem de paralel yapıyı temizleyelim' dedi.

Milli Çözüm Dergisi, Kırıkkale temsilciliği açılıyor Milli Çözüm Dergisi, Kırıkkale temsilciliği açılıyor

 

EĞİTİME AĞIRLIK VERİLMESİ LAZIM

Aynı zamanda İŞKUR Yönetim Kurulu üyesi de olan Köstekli, Türkiye İş Kurumu olarak istihdamın sağlanması konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı. İŞKUR´un 100 milyar TL´lik bütçesinin olduğunu belirten Köstekli, meslek eğitimi konusuna önem verdiklerini ifade etti. Köstekli, 'Kadın girişimcilerimizin ve işsizlerin istihdamı için eğitim kurumları açtırıyoruz. Artık, ´ne iş olursa olsun yaparım´ diyen değil, meslek sahibi olan yetişmiş elemana ihtiyaç var. Bizim ana konumuz çocuklarımız. Eğitime ağırlık verilmesi lazım' diye konuştu.