Eşini 90 gündür göremiyor

Kırıkkale´nin Çelebi ilçesinde ikamet eden Ramazan Akbaş (36) geçtiğimiz aylarda Afganistan´da sevdiği kız ile hayatını birleştirdi. Gerekli izinleri almak için Türkiye´ye gelen Akbaş, vize alamayınca eşini bir daha göremedi.

Huzurevi sakinleri sinema keyfi yaşadı Huzurevi sakinleri sinema keyfi yaşadı

VİZE ALAMADI

Kırıkkale´den gezmek için Afganistan´a giden ve orada Fahime Nazari´yi gören hemşerimiz Ramazan Akbaş ilk görüşte aşık oldu. Afganlı Fahime´yi görmek için Afganistan´a giden Akbaş, Afgan geleneklerine göre orada düğün yaptı. Daha sonra gerekli izinleri almak için Türkiye´ye dönen Akbaş, gerekli izinleri alamadı. Vize almayan Akbaş, 90 gündür eşini göremiyor.

İLK GÖRÜŞTE AŞIK OLDUM

Eşine vize almak için çalmadık kapı bırakmadığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dan yardım talep ettiğini dile getiren Akbaş, hayat hikayesini şöyle anlattı. Akbaş, “Kırıkkale´den gezi için Afganistan´a gittim. Orada eşim Fahime Nazari´yi gördüm. Eşime ilk görüşte aşık oldum Afganistan´a gitmeye başladım. Daha sonra Fahime´yi Allah´ın emri ile kendime istedim”

AFGAN GELENEKLERİNE GÖRE DÜĞÜN YAPTIK

Afgan geleneklerine göre düğün yaptıklarını ve evlilik cüzdanlarının bulunduğunu söyleyen Akbaş , “Afganistan´da yaptığımız düğünün ardından Fehime´yi Türkiye´ye getirmek için Vize başvurusunda bulundum. Fakat hiçbir kurumdan olumlu yanıt alamadım. Çalmadık kapı bırakmadım. Kimse bana vize konusunda yardımcı olmuyor”

CUMHURBAŞKANI´NDAN YARDIM İSTEDİ

Kırıkkale Milletvekilleri ile görüştüğünü ve hiçbir olumlu yanıt alamadığını, tek derdinin eşini Kırıkkale´ye getirmek olduğunu söyleyen Akbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dan bu konuda kendisine yardım etmesini talep etti. Haber Merkezi