Hava kirliliğine dikkat! Türkiye’de 4 milyon… Hava kirliliğine dikkat! Türkiye’de 4 milyon…

ZAM MASAYA YATIRILACAK

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimlerinin ardından başlayan zam furyası bu kez Fakir fukaranın ekmeğine de yansıyacak. Kırıkkaleli fırıncılar Ticaret ve Sanayi Odasına giderek yüzde 25 zam istedi. Konu üzerine Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları Birliği, Ticaret Müdürlüğü, Belediye ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü´nden oluşan heyet Cuma günü bir araya gelerek zam kararını görüşecek.

 

FIRINCILAR ZAM İSTİYOR

220 gram ekmeğin 1 lira 25 kuruştan satılmasını talep eden fırıncılar, un başta olmak üzere yakıt ve mayaya ciddi oranda zam yapıldığını söylediler. Ekmeğe yapılması planlanan zammı Manşet´e değerlendiren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, “Fırıncılar talep etti bizlerde talep üzerine 10 Ağustos 2018 tarihinde (Cuma) bir araya gelerek zam talebini değerlendireceğiz” diye konuştu.

 

KOMİSYON TOPLANIYOR

Ekmeğe zam gelmediğini söyleyen Başkan Köstekli, Cuma günü komisyonu toplayarak Kırıkkale´deki ekmek zammını gündeme getireceklerini söyledi. Başkan Köstekli, un başta olmak üzere yakıt ve maya fiyatlarında yaşanan artış ile işçilik maliyetleri, kira giderlerinin yükselmesi nedeniyle ekmek fiyatlarında yeni bir düzenlemeye gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

 

KARAR ÇIKMADI

Komisyonun toplanmadan ilimizde bulunan bazı fırınların ekmeği zamlı satıldığını dile getiren Başkan Köstekli, “Bu fırınlar suç işlemektedir. Bizden her hangi bir karar çıkmadı. Zam talebi çıktığı zaman Ticaret Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği kararı fırıncılara bildirecek. Karar verilmeden zamlı satan fırıncılarımız suç işler” dedi. Haber Merkezi