Kırıkkale´nin Balışeyh ilçesi Kulaksız Köyü´nde bir köy düğününde tabanca ile havaya ateş açan bir şahsa 900 lira para cezası uygulandı. Ayrıca silaha engel olmayan düğün sahibine ise 392 lira idari para cezası kesildi.

 

TABANCA VE FİŞEKLERE EL KONULDU

Balışeyh İlçesi Kulaksız Köyü´nde yapılmakta olan düğünü denetlemeye giden Jandarma ekipleri, köye yaklaştıklarında silah sesleri duydu. Düğün yerinde giden ekipler M.S. (55) isimli şahsın tabanca ile havaya ateş ettiği tespit etti. Şahısın üst aramasında eşi M.S.´ye ait olduğu anlaşılan bulundurma ruhsatlı tabanca ve fişeklere el konuldu.

 

900 TL CEZA KESİLDİ

Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek olay mahalline Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri çağrıldı. Şahıs hakkında 6136 SK muhalefet ve TCK Mad. 170 gereği Genel Güvenliği Tehlikeye Sokmak suçlarından iki ayrı adli işlem başlatıldı. Ayrıca söz konusu şahıs hakkında düğün yerinde havaya ateş etmek suretiyle panik ve kargaşa yaratmak, bunun yanında sosyal mesafenin ihlal edilmesine sebep olmaktan da 1593 Sayılı Kanunun 282. Maddesi gereğince 900 TL idari para cezası uygulandı.

 

DÜĞÜN SAHİBİNDE CEZA KESİLDİ

Düğün sahibi A.D.´ye (51) ise düğünde silah atılmasına engel olmamak, İçişleri Bakanlığı´nın yayınlamış olduğu genelgelere ve İl Hıfzıssıha Kurulu Kararları doğrultusunda düğünden önce kendisine tebliğ edilen taahhütnameye aykırı hareket etmek sebebiyle 5326 Sayılı Kanunun 32. Maddesi gereğince emre aykırı davranış kabahatinden 392 TL idari para cezası uygulandı. Düğün adli ve idari işlemlerin tamamlanmasının ardından sonlandırıldı. Haber: Ersin Atasayar

Kırıkkale’de ilk doğum yaşı açıklandı! Kırıkkale’de ilk doğum yaşı açıklandı!