Kredi hacmi 12 trilyon 899 milyar lira oldu Kredi hacmi 12 trilyon 899 milyar lira oldu


Kocatepe Salonu’nda gerçekleşen panel, şehit edilen Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz`a saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Panelin açılış konuşmasını Kırıkkale Üniversitesi Hukuk fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamdi Gökçe Zabunoğlu yaptı.Geçmişten günümüze kadının toplum hayatındaki yerinden bahseden Yrd. Doç. Dr. Hamdi Gökçe Zabunoğlu 'Günümüze kadar gündemde değişmeyen tek şey kadına şiddet olmuştur. Erkeğin tarımda ilerlemesi kadının görevini ev işleri ve çocuk bakımına kadar indirgenmiştir. Kadınlar M.Ö. 3000 yılından beri ataerkil toplumun dayatmalarına maruz kalmıştır. İlkel toplumlarda gens dediğimiz anaerkil bir aile yapısı görmemize rağmen yaşanan gelişmeler günümüz ataerkil zihniyetin temelini atmıştır.' diye konuştu.

Pozitif ayrımcılık

Moderatörlüğünü Hukuk ve Adalet Topluluğu Başkanı Abdullah Elinç`in yaptığı panelde, Hukuk Fakültesi öğrencisi Öyküm Abay 'Türkiye’de Kadın Hakları ve Pozitif Ayrımcılık' başlıklı konuşmasında savaşlarda erkek nüfusunun azalmasıyla kadının her alanda yükünün arttığından bahsetti. Hukuk Fakültesi öğrencisi Miray Dündar 'Şiddet Mağduru Kadınların Başvuracağı Hukuki Yollar' başlıklı konuşmasında mülki amirin ve hâkimin yetkilerini anlattı. Hukuk Fakültesi öğrencisi Berna Şeyma Nur Yıldız 'Yargı Kararları Işığında Mahkemelerin Kadına Bakış Açısı ve Değerlendirmesi' konulu konuşmasında, toplumda kadın=namus düşüncesinin baskın olduğunu söyledi. Hukuk Fakültesi öğrencisi Hüseyin Arslan “Hukuki Bağlamda Çalışma Hayatında Kadının Yeri' başlıklı konuşmasında doğum izni, çalışma saatleri gibi konularda yapılan yeniliklere değindi.

Plaket verildi

Moderatör Abdullah Elinç, kadın hakları ihlalinin insan hakları ihlali olduğunu ve sorunla mücadele etmek için toplumsal zihniyet dönüşümünün gerekli olduğunu belirtikten sonra oturumu kapattı.Soru cevap bölümüyle devam eden panelin sonunda Yrd. Doç. Dr. Hamdi Gökçe Zabunoğlu konuşma yapan öğrencilere plaket verdi.