FERYADIMIZA KULAK VERDİLER

Hüseyin Kâhya Yatılı Bölge Okulu´nun (YBO) kapatılması kararı hakkında CHP Milletvekili Av. Ahmet Önal, CHP Kırıkkale İl Örgütü ve Lise örgütü olan Halkçı Liseliler´in (Halk-Lis) Genel Başkanı Can Tan ve Halk-Lis İl Başkanı Ulaş Emre Demirel´in katılımlarıyla YBO´nun önünde açıklamalarda bulundular. İlk olarak bir açıklama yapan CHP´li Vekil Önal, “Ankara´dan yetkililerimiz, misafirlerimiz var. Bizi duydular, bizim feryadımıza kulak verdiler ve buraya, dayanışma için Kırıkkale´ye yanımıza geldiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Tabi bizler de bu okulun kapanacağını çok yakın bir tarihte öğrendik”

 

OKUL KAPANMASIN

“Daha önce maalesef kapanması için nasıl bir hazırlık yapıldı, bundan hiç birimizin haberi olmadı. En son kapatma yazısı basına düştükten sonra, biz bu okulun kapandığını hep beraber öğrendik. O aşamadan itibaren de okulun kapanmasına engel olmak için sn. valimiz Yunus Sezer Bey ile görüştük. Konuyu kendisine anlattık. Burada sadece Kırıkkale´den değil, çevre illerden ve birçok ilden parçalanmış aile çocuklarının ya da ekonomik düzeyi düşük aile çocuklarının buraya geldiğini, eğitim öğretim hayatlarını burada devam ettirdiğini, bu çocukların Okullarının Kapanması durumunda bu çocuklarının nerde okuyacağını bu çocuklarının sahipsiz kalacağını söyledik”

 

KIRIKKALE´NİN TEK YBO´SU

“Sn. valimiz duyarlı davrandı, konuyla ilgili takipçi olacağını ve Millî Eğitim´den de görüş alacağını bildirdi. Biz de bu süreçte sn. valimizin söylediklerinin tabi ki takipçisi olacağız. Okulun kapanmaması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bakın arkadaşlar, burada, binasıyla, eğitim öğretim için ayrılan alanlarıyla, spor salonuyla, pansiyonuyla, yemekhanesiyle, yatakhanesiyle çok kolektife komple bir okul görüyoruz. Üstelik burası, YBO, Kırıkkale´nin tek YBO´su. Daha önce 3 tane YBO varken bugün 1 tane kaldı. Bir tane kaldıysa bunu yaşatın, güçlendirin. Eğitim öğretime ulaşmak isteyen çocukların teminatı olmaya devam etsin bu okul”

 

ÇOCUKLARIN SESİ NE OLACAK?

“Ama bu okulu kapatmak çare değil, bu okulu kapatabilirsiniz, ama eğitim öğretim için feryat eden, devam etmek isteyen çocukların sesi ne olacak? Değerli arkadaşlar bu haziran ayından sonra 2 öğrencimiz buradan mezun oldu ve fen lisesi kazandı. Ve Kırıkkale´de yine buradan mezun olan öğrencilerimiz nitelikli liselere kayıtlarını yaptırıyorlar, birçoğu yüksek puan aldı, ampute milli takımına milli oyuncu yetişti, arkadaşlar yine bu okuldan uzun atlama Türkiye 3.´su çıktı, hokey milli takımına 3 tane milli oyuncu yetiştirdi bu okul. Yani bu okul sadece eğitim dalında değil, sporda, sanatta Kırıkkale´nin önde gelen okullarındandır”

 

OKULUN KAPATILMASINDAN VAZGEÇİN

“Öyleyse bu okulu hep beraber daha da güçlendirip, öğrenci sayısını daha da arttırarak elimizden geleni yapmak varken, bu okulu kapatmak bence son derece yanlıştır. Umarım okulun kapatılmasından bir an önce vazgeçilir. Buradaki öğrencilerimiz ve buradan mezun olmuş, burada aile ortamını görmüş, daha önceden bu okulda okumuş öğrencilerimizin buradaki açıklamalarını duyanlar olur ve okulun kapatılması kararından bir an önce vazgeçerler diyoruz. Ben de tekrar Ankara´dan gelen sevgili başkanıma, konuklarımıza, il başkanımıza, ilçe başkanımıza ve tabi ki çok kıymetli öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Bizler sizlerin bir ağabeyi olarak üzerimize düşen fedakârlığın fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Bu okulun yaşaması için, bu okulun kapatılmaması için söz veriyoruz, üzerimize düşen mücadeleyi eksiksiz sonuna kadar yerine getireceğiz. Tekrardan çok teşekkür ediyorum”

 

44 ÖĞRENCİ KALDI

Halkçı Liseliler Genel Başkanı Can Tan “Okul mevcut kapasitesi yıllar içinde azalmaya başlamış ve geriye yalnızca 44 öğrenci kalmıştır. Pandemi sürecinde sırf turizm uğruna öğrencileri hiçe sayan zihniyet eğitimde kâr çıkar ilişkisi gözeterek eğitime ihtiyacı olan ve aile temellerinde eksik olan arkadaşlarımızı kardeşlerimizin geleceğini basitçe çöpe atmaktadırlar.  Kimi arkadaşlarımız baba sevgisine doyamadan yetim kalmış, kimi çocuğumuz ise annesizliğin ne demek olduğunu küçük yaşta kabullenmek zorunda kalmış. Bazı çocuklarımız ise ailesine daha fazla yük olmamak suretiyle bu okulda eğitim hayatını sürdürmektedir”

 

18 YILLIK EĞİTİM

“Bu arkadaşlarımızı kardeşlerimizi görmezden gelip iki sokak ötede ki daha iyi şartlara sahip olan arkadaşlara daha daha iyi fırsatlar sunmak uğruna bu zamana kadar maneviyat ve maddiyat konusunda arkadaşlarımızın yanında olan Hüseyin Kahya Yatılı Bölge Ortaokulu´nun 18 yıllık eğitim geçmişini hiçe sayarak eğitimde fırsat eşitsizliğini bir kez daha bizlerin yüzüne sert bir tokat şeklinde vurulmuştur. Normal şartlarda nisan ayında kapatılması gerekirken Ağustos ayında kapatılma kararı alınmıştır, çalışan öğretmenlerimiz boşta kalmış ve hiçbir şekilde tayin isteme gibi haklara sahip olamamaktadırlar”

 

BİR UMUT

“Koltuklarında daha fazla kalmak amacıyla senede bir kez okula kapıdan uğrayıp resim çektikten sonra öğrencilerin bir defa yüzüne bakma zahmetinde bulunmayan yetkililerden bir umut, medet ummaya devam ediyoruz. Aklınız ve vicdanınız elveriyorsa gelin bu kardeşlerimizin geleceğini karartmayalım Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün emanet ettiği öğretmen ve öğrenci modeline sahip çıkalım derken sizlere şu sözleri ile tamamlamak istiyorum; “Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak İrfan ordusuyla mümkündür” diye konuştu.

Twitter hesabı nasıl çalınır? Twitter hesabı çalma yöntemleri! Twitter hesabı nasıl çalınır? Twitter hesabı çalma yöntemleri!

 

YBO OKULUNUN KAPATILMAMASI İÇİN BURADAYIZ

Halkçı Liseliler İl Başkanı Ulaş Emre Demirel ise; “Bugün ağustos ayı içerisinde usulsüzce kapatılan YBO okulunun kapatılmaması için buradayız. YBO köylerden gelen, ekonomik olarak sıkıntılı ailelerin öğrencilerinden oluşmaktadır. Bu okulda 2002 tarihinden beri eğitim öğretim yapılmaktadır. Okulumuz hem sportif hem de akademik başarılarıyla Kırıkkale´de kendisinden sıkça söz ettirmiştir. Bu okul kapatıldığında 44 öğrenci mağdur duruma düşecektir. Öğrenciler ve veliler ile bu sürecin yakın takipçisi olduk. Cumhuriyet Halk Partisi´nin değerli milletvekili Sayın Ahmet Önal ile Halkçı Liseliler olarak bu konuyu görüştük”

 

BİRÇOK ÖĞRENCİ KARA KARA DÜŞÜNMEKTEDİR

“Kendisi bu konunun yakın takipçisi olarak mecliste Millî Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk´a soru önergesi verdi. Bu süreçte beklerken öğrencilerin farklı okullara dağıtım işlemi gerçekleşti. Peki öğrencilerin aile durumlarına hiç bakıldı mı? Öğrencilerin gidecekleri okulda yaşayacağı sorunlar hiç düşünüldü mü? Bu konuda birçok öğrenci kara kara düşünmektedir. Bu okulda eğitim görmüş bir öğrenci olarak söylemek istiyorum ki buradaki 44 öğrenci, öğretmenlerle bir aile gibi yaşamaktadır. Hatta bir çok öğrenci ailesinden görmediği ilgiyi burada çalışanlardan, öğretmenlerden görmektedir. Bu okul normal diğer ortaokullar gibi düşünülmemeli. Bu okul misyonunda belirttiği gibi aile hayatında sorun yaşayan veya eğitim hayatında zorluk çeken öğrencilerden oluşmaktadır. Bu okulun kapatılması kararı bu kadar kolay ve hızlı olmamalı. Kapatıldığı günden beri bu okulun bir mezunu olarak vicdanım sızlamaktadır”

 

VİCDANI HİÇ SIZLAMADI MI?

“Peki karar verilirken yetkililerin vicdanı hiç sızlamadı mı? Şuanda konuşulanlara göre YBO kapatılıp yerine elit kesime hitap edecek bir okul düşünüyorlar. Sormak istiyorum, elit kesim için mi 44 öğrencinin hakkına girecekler? Çocuklar merak etmeyin ağabeyiniz, ablanız olarak Halkçı Liseliler her zaman yanınızda olacaktır. Buradan son kez bütün kamuoyu önünde çağırıda bulunuyorum. Sayın yetkililer gelin bu kararınızdan vazgeçin, Kırıkkale´nin tek yatılı ortaokulu kapatılmamalı. Sizi bu kararınızdan vazgeçmeye davet ediyorum. Buraya gelip bize destek veren Halkçı Liseliler Genel Başkanı sayın Can Tan ve değerli MYK üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Örgütüne, Değerli Milletvekilimiz Sayın Ahmet Önal´a ve siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi. Toplantıya CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık´ta katıldı. Haber: Kenan Kuzucu