Genel seçimle karıştırılıyor

CHP İl Yönetimi Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kamuoyuna daha yakın tanıtmak için çalışma içerisine girdi. CHP Yönetimini bu kapsamda ilk olarak Kırıkkale Memurlar Derneği'ni ziyaret etti . Ziyarette bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Ziya Kavlak Cumhurbaşkanı adayları İhsanoğlu için tepkiler olabileceğini belirterek 'Biz ne seçiyoruz? Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Cumhurbaşkanın nasıl birisi olması lazım? Aranan nitelikler meydanda. Bakın burada en önemli nokta, adayın siyasi kimliğinin öne çıkmaması lazım. Devlet başkanı seçiyor olsak tamam, ama Cumhurbaşkanı istiyoruz biz. Bu noktanın gözden kaçırılmaması gerekiyor. Türkiye'de ilk kez halk cumhurbaşkanını seçecek. Seçim yapılacağı için genel seçimlerle biraz karıştırılıyor gibi bir hava var. Burada siyasi partiler yarışmayacak. Şimdi meydanlara çıkacak. Vatandaş merak ediyor tabii, bu gayet normal. Ekmeleddin Bey çok fazla bilinen bir insan değil ama tanındıkça herkes şunu çok net görecek ki, doğru aday kendisidir ' dedi.

Bir partini adayı değil Türkiye'nin adayı

Seçimlerde değerler, bilgiler ve kültürlerin yarışacağını ifade eden Kavlak, ' Burada bir partiye genel başkan seçmiyoruz. Seçeceğimiz, bir partinin Cumhurbaşkanı da değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanını seçeceğiz. Adayın tabii kendisini öne çıkarması, tanıtması gerekiyor öncelikle. Söylemleriyle, duruşuyla, nedir, ne değildir anlatacak. Konuşacak, düşüncelerini, dünya görüşünü, yaptıklarını anlatacak. Çünkü Cumhurbaşkanı adayının toplumsal uzlaşmayla belirlenmesi gerekir. Bir partinin adayı değil, Türkiye'nin adayı olmalıdır çünkü. Gezdiğimiz pek çok yerde bu ismin bu anlayışa uygun olduğunu gördük' dedi

Teşekkür etti

Önal’dan Kırıkkalegücü maçına davet Önal’dan Kırıkkalegücü maçına davet

Kırıkkale Memurlar Derneği Başkanı Ayhan Sindar ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek teşekkür etti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP yöneticilerine başarılar dilediler.