Twitter hesabı nasıl çalınır? Twitter hesabı çalma yöntemleri! Twitter hesabı nasıl çalınır? Twitter hesabı çalma yöntemleri!


HABERİMİZ NEYDİ?

15 Ekim 2019 Tarihli gazetemizde “Arazi Yolsuzluğu” başlığı ile Balışeyh´te yapılan imar uygulaması ile ilgili bir haber yayınlandı. Haberde yapılan uygulamanın mücavir alan dışına çıktığı belirtilerek kanunsuz olduğu ifade edildi. Yapılan kanunsuz uygulamanın Balışeyh Belediyesi ve Tapu Kadastro Müdürlüğünün sorumluluğunda olduğu açıklandı. Akabinde arazisi yok edilen köylülerin Tarım Bakanı ve Sanayi Bakanından randevu istediği, CİMER üzerinden uygulamaya karşı şikâyet kampanyası başlatıldığı eklendi. Balışeyh İlçe merkezine yakın bölgelerde %5 ile %10 düzenleme ortaklık payı alınırken köylüye ait arazilerde %38 oranında Düzenleme ortaklık payı alındığını okuyucularımıza aktardık.

ÇELİŞKİLİ TEKZİP

15.10.2019 tarihli gazete haberimizin tarihini dahi bilmeyerek 14.10.2019 tarihli olduğunu ifade eden Kadastro Müdürü Murat Berk imzası ile bugün gazetemize bir tekzip metni iletildi. Yalnız tekzip metnini okuduğumuz zaman hiçbir şey anlamadığımız gibi açık ve net olarak çelişkiler gördük. Metni incelemeleri için Hukukçularımıza göndererek incelemelerini sağladık. Haberimizle tekzip metnini karşılaştıran Hukukçularımız metnin çelişkilerle dolu olduğunu ve haberimizde Tapu Kadastro Müdürlüğüne yüklediğimiz sorumluluğu, kendi tekziplerinde ap açık kabul ettiklerini ifade ettiler. Gazete haberimizi yalanlamaya çalıştıkları tekzip metninde sorumluluğu alanen kabul eden Müdürlük, kanuni haklarını saklı tuttuklarını ifade ettiler.

KABUL ETTİLER

Nasıl mı kabul ettiler? Tekzipte “… Kadastro Müdürlüğü mevzuata uygun olarak yapılan imar uygulamalarının kontrol ve tescilini yapmakla yükümlü olup…” ifadeleri kullanıldı. Yani Tapu Kadastro Müdürlüğü imarı kendilerinin yapmadığını ancak yapılan imarın denetlemesini ve tescilini kendilerinin yaptığını ifade ediyorlar. Kendi tekzip metinlerinde ifade ettikleri gibi İmar Uygulamalarını Belediye ve mücavir alan içerisinde belediyeler, belediye encümen kararı ile mücavir alan dışında ise valilikler il idare kurulu kararı ile yapar. Tapu Kadastro Müdürlüğü de bu imar uygulamalarını denetler ve kanuna uygun olması halinde tescilini yapar. Uygun değilse tescilini yapmaz. Yani yapılan imar uygulamalarından en az Belediyeler kadar Tapu Kadastro Müdürlüğü de kontrol ve tescil yetkisinden dolayı sorumludur. Tıpkı Tekzip metninde ifade ettikleri gibi.

GÖREVİ İHMAL VAR

Yapılan imar uygulamasında Belediye Mücavir Alan dışına çıkıldığı ve Belediyenin sorumluluk alanı dışında imar uygulaması yaptığı ap açık ortada iken, Tapu Kadastro Müdürlüğü imar uygulamasının kontrolünü yapıp mücavir alan dışına taştığını sebep göstererek tescil işlemini yapmaması gerekirken, kontrol ettiği (!) halde imar uygulamasını tescil etti. Kanunda bunun iki türlü izahı vardır, birincisi kontrolleri yeterli seviyede yapmadığı için görevi ihmal, ikincisi şayet var ise veya tespit edilirse usulsüz bir durum, görevi kötüye kullanmak. Biz gazete olarak en hafifi ile Tapu Kadastro Müdürlüğünün tıpkı hazırladıkları Tekzip Metni gibi, kontrol görevlerini de alelade yaptıklarını ve yeterli incelemeyi yapmadıklarını belirterek “Görevi İhmal” ettiklerini iddia ediyoruz. Tekzip metninde kanuni haklarını saklı tuttuklarını ifade eden kuruma, kanuni haklarını saklı tutmalarına gerek olmadığını hatırlatarak, gazetemizin yaptığı her haberde olduğu gibi bu haberinde arkasında olduğunu ifade ederek, adalet önünde hesaplaşmaya davet ediyoruz.