KIRIKKALE´NİN MARKASI

Yenidoğan Mahallesi Bankalar Caddesi´nde hizmet veren Özel Oto Sinyal Sürücü Kursu, modern yapısıyla kursiyerlerini ağırlıyor. Kurucu Müdürlüğünü Süleyman Yücel´in yaptığı Özel Oto Sinyal Sürücü Kursu, modern görünümü, son model araçları, yılların bilgi birikimi ile Kırıkkale Halkına hizmet etmenin gururunu taşıyorlar. Sınıf ortamı dersleri ile Eğitim alanındaki direksiyon çalışmalarından kursiyerlerden tam not alıyorlar.

 

MODERN SÜRÜCÜ KURSU

Kırıkkale´de önemli bir hizmeti yerine getiren Oto Sinyal Sürücü Kursu bölgenin en büyük ve en modern sürücü kursu binasıyla müşterilerine hizmet sunmaya devam ediyor. Hizmet alanı ile tam not alan Oto Sinyal Sürücü Kursu modern sınıfları, dinlenme salonu, kantin, lavaboları ve wc leri ile bölgenin en verimli sürücü kursu olma yolunda önemli bir yatırım yapmış oldu.

KALİTELİ HİZMET

Gözlük alanlar dikkat! Kör olabilirsiniz! Gözlük alanlar dikkat! Kör olabilirsiniz!

Hızlandırılmış kurslarda, bilgisayarlı sinevizyon ve slayt gösterisi ile teknik konularda daha kaliteli bir eğitim vermeye başladıklarını belirten Kurucu Müdür Süleyman Yücel 'Bölgemiz  insanına ehliyet konusunda bilgi, tecrübe, yetenek ve ortam olarak günümüz şartları  neyi gerektiriyorsa, onları hazırlayarak müşterilerimizin daha kaliteli bir ortamda eğitim hizmeti almalarını sağladık. Umarız halkımız bundan memnun olurlar' diye konuştu.

 

TRAFİĞE DAİR HER ŞEY, İLGİ ALANLARINDA

Oto Sinyal Sürücü Kursu´nda hangi dersler veriyorsunuz sorusuna cevap veren Yücel, “A1, A2 ve B sınıfları eğitim ve sertifikalar veriyoruz. Öncelikle trafik ve çevre bilgisi, araç tekniği, ilk yardım, trafik adabı ve direksiyon eğitimi olmak üzere bu alanlarda dersler veriyoruz. Adaylarımızı ilk olarak teorik eğitimi tabi tutuyoruz. Teorik eğitimlerimizi bitiren adaylarımıza da simülatör üzerinden temel direksiyon eğitimi veriyoruz. Adaylarımızı, akan trafikte sürücü olmaya hazır, trafiğe çıkacak şekilde hazırladıktan sonra sınava alıp, sertifikalarını veriyoruz”

 

İDDİALIYIZ

Bu sektörde yıllardır emek verdiğini belirten Yücel, “Yıllardır bu işi yapıyorum ve bu işi çok iyi bildiğim için iddialıyım. Sürücü kurslarıyla ilgili sivil toplum örgütlerinde aktif bir şekilde görev alıyorum. Kırıkkale Sürücü Kursları Derneği´nde Başkan Yardımcılığı görevinde bulunuyorum. Bu tecrübelerime de dayanarak sektörün en iyisi biziz, diyebiliyorum. Kayıtlarımız devam ediyor. Her ay dönem açıyorum” 

 

ÖZEL, BİREBİR EĞİTİMLER VERİLİYOR

8 kişilik profesyonel ekiple hizmet veren Özel Oto Sinyal Sürücü Kursu, kursiyerlerini son model araçlarla ve ekiplerle sınava hazırlıyor. Müdür Yücel, “8 kişilik profesyonel ve tecrübeli ekibimizle Kırıkkalelilerin hizmetindeyiz. Eğitimlerimizi son model araçlarımızla hizmet veriyoruz. Dileyen bay ve bayan eğitimcilerimiz için birebir bir özel ders verebiliyoruz. Bayan sürücü eğitmenimiz eşliğinde araba sürmeyi öğrenmek isteyen bayanlar için eğitimlerimiz mevcuttur”

 

EHLİYET SINAVINDA YENİ DÖNEM BAŞLADI

 

Son olarak ehliyet sınavlarında kağıt ve kalem kullanımı sona erdiğini dile getiren Yücel “Adaylar, sınav sorularını 'e-sınav' merkezlerindeki bilgisayarlardan yanıtlayacak ve sonuçlarını hemen öğrenebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden aldığı bilgiye göre, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen motorlu taşıt sürücü kursu 'e-sınav'ları bundan sonra 81 ilde yapılacak. Daha önce, 28 ilde bulunan e-sınav merkezlerinin tüm illerde faaliyete geçirilmesiyle, motorlu taşıt sürücü kursu sınavlarının kağıt ve kalemle yapılması sonlandırıldı. Kağıt ve kalem kullanılarak dün yapılan son sınava 108 bin kişi katıldı. Adaylar, bundan sonra 81 ildeki e-sınav merkezlerinde sınava girecek. Bu kapsamda yılda yaklaşık 2 milyon 500 bin adayın sınava girmesi öngörülüyor”

 

MALİYETLER DÜŞECEK

“Adaylar, e-sınav uygulaması sayesinde sınava randevu sistemiyle en yakın tarihte girebilecek ve sonuçlarını sınavın hemen ardından öğrenebilecek. Kullanıcı dostu bilgisayar arayüzü ile adaylar, cevap kağıdında yanlış işaretleme, işaretlemeyi unutma gibi hatalardan da kurtulacak, bilgisayar kullanmayı bilmeyenler bile soruları rahatlıkla cevaplayabilecek. E-sınavlarda, işitme engelli vatandaşlar için görsel, video, animasyon ve işaret diliyle sorular yer alacak. Motorlu taşıt sürücü kursu 'e-sınav'larının Türkiye genelinde yapılmasıyla, soru ve cevap kağıdı baskısı, işçilik, tasnif, nakliye gibi maliyetler de düşecek”

 

ÖLÜMLER AZALACAK

“Yazılı sınavlarda kalem ve silgi kaldırıldı ise direksiyon sınavlarında da evraklar kaldırılmış olup tabletlerle sınav yapılıyor. Böylece zaman kaybı olmamakla birlikte sahteciliğinde önüne geçilmektedir. Son derece hızlı ve seri olarak direksiyon sınavı yapılmaktadır. Direksiyon sınavı son derece zorlaştırılmasına rağmen kalite yükselmiş olup sürücü belgesini alan adaylarımız rahatlıkla trafikte araç kullanacak duruma gelmiştir. Direksiyon eğitimlerinin ve sınavlarının zorlaştırılmasının etkilerini mutlaka ileriki yıllarda azalan trafik kazaları ve azalan ölüm oranları ile sonuçlarını müspet bir şekilde alacağımız kesindir” dedi. Haber: Kenan KUZUCU