Milliyetçi Hareket Partisi 2015 genel seçimleri ilçesi tüm türkiye'de olduğu gibi ilimizdede kongre çalışmalarına başladı. İlimizdeki ilk ilçe Kongresi Bahşılı İlçesinde yapıldı. Bahşılı ilçe kongresine yoğun bir ilgi vardı. Kongreye MHP MYK Üyesi Halil Öztürk, MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, Merkez İlçe Başkanı Erdal Baloğlu, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail bildik, İl Genel meclis Üyeleri Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Kuran okunarak başlandı

Kongre Divan teşekkülü ile başladı. Kongrenin divanına MHP İl başkanı Seyit Ahmet Göçer Merkez ilçe Başkanı Erdal Baloğlu, MHP MYK üyesi Halil Öztürk, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik seçildi. Divan teşekkülünün ardından Kuranı kerim okundu.

Gereken ders verilecek

MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer kongre öncesi yaptığı konuşmada kongreyi bir kırathanede yapacakların ama bunun engellendiğini ifade ederek 'Bizim bu kongreye bir kahvehanede yapılması için planlanmıştık. Ancak AKP bu kahvehanede kongrenin yapılmaması için engel koydu. Ama biz MHP liler ülkücüler kongrelerimiz her yerde yaparız. Bizim için kar yağmur fark etmez. AKP bunun iyi bilsin. 2015 yılında yapılacak Milletvekilinden partimiz iktidar olacak. Bunlara gereken dersi yüce halkımız gereken dersi sandıkta verecek' ifadesini kullandı.

Birliktelik iktidara götürecek

MHP MYK üyesi Halil Öztürk'te yaptığı konuşmada ilk ilçe kongrelerinde beklemedikleri yer problemi yaşadıklarını bunun kendileri için hiçbir önem arz etmediğini belirterek ' Bizim için mekan problemi yoktur. Kongremizi ülkücü kardeşlerimizle omuz omuza vererek yapıyoruz. Bizim bu birlikteliğimiz 2015 yılında bizi iktidara götürecek bir birlikteliktir' ifadesini kullandı

Düşüncelerimiz anlatıp ikna edeceğiz

Bahşılı MHP ilçe başkanlığına tek aday olarak seçime giren Hasan Çağlayan kongrede yaptığı konuşmada ' MHP Bahşılı İlçe yönetimi olarak kapımız herkese açık olacak. Toplumun her kesimi ile iyi bir diyalog içinde olacağız. Bize oy veren vermeyen hiç kimseyi dışlamadan fikirlerimizi düşüncelerimiz anlatıp ikna edeceğiz. Ülkemiz her geçen gün kötüye gittiğini terör örgütü PKK'nın ülkemizi bölmek için ellerinden geleni yaptığını anlatacağız. MHP'liler olarak bu ülkenin sahipsiz olmadığını, bu ülkenin şehit kanlarıyla kurtardığımızı hiç kimseye vermeyeceğimiz anlatacağız' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğa canlı yayında konuşuyor Cumhurbaşkanı Erdoğa canlı yayında konuşuyor

Çağlayan seçildi

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek listede halinde gidilen seçimlerde bahşılı MHP İilçe Başkanlığına Hasan Çağlayan seçildi. Yeni yönetimde şu isimlerden oluştu. Habib Baykal, Mehmet Arslan, Bahri Şenses, Hanife Işık Demir, Uğur Çağlayan, Orhan Baykal, Mustafa Özbek, Recep Kaplan, Mustafa Erkol,Hacı Ahmet Öktem, Nurhan Ayar, Kamil Işıkdemir, Şerafettin Yaşar Kaya, Sadettin Ölmez