Öğretmenevinde düzenlenen programa Vali Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat, Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal'ın eşi Olcay Köksal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz'un eşi Nurdan Karauz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın eşi Hilal Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar'ın eşi Aliye Kaçar, Bölge İdaresi Başkanı Emine Aktepe, Vali Yardımcılarımızın eşleri, protokol üyelerinin eşleri ve davetliler katıldı. Programa öncesinde İlksen Kolat Anneler Günü münasebetiyle programa katılan herkese çiçek verdi.

Bizim annelerimize yılda bir gün değil, her gün değerli

Şehitlerin eşleri, çocukları için dimdik ayakta Şehitlerin eşleri, çocukları için dimdik ayakta

Programda konuşan İlksen Kolat Anneler günü vesilesiyle düzenlenen programda amaçlarının Anneler gününde Anne olmanın duygularını paylaşmak olduğunu söyledi. İlksen Kolat özellikle evlerinde ziyaret ettiği dul bayan kardeşleri, teyzeleri ile bir arada olmak, sahipsiz olmadıklarını hissettirmek ve bu günü beraber yaşamak olduğunu belirtti. İlksen Kolat '.Mayıs ayının ikinci pazarı tüm Dünyada Anneler Günü olarak kutlanır. İlk kez 1908 yılında Amerika`da kutlanan anneler günü 1955 yılından itibaren ülkemizde de kutlanmaktadır.Her annenin kendi yavrusunu canından çok sevdiğini söylemeye gerek var mı bilmiyorum. Karnında dokuz ay taşıdığı, süt verdiği, her türlü bakımını yapıp başucunda uykusuz geceler geçirdiği yavrusunu her anne hiç karşılık beklemeden sever. Bunların tümü annelik duygusu ile yapılır. Anneler çocukları için canları da dahil her türlü fedakarlığı göze alırlar. Yeter ki çocukları iyi yetişsin, sağlıklı olsun. Bizim annelerimize yılda bir gün değil, her gün değer veren bir ahlak anlayışımız vardır. Biz cennetin anaların ayağı altında olduğuna inanırız. Birçok önemli kavramı ana ile bağdaştırırız. Anayurt, anavatan, ana kucağı, Anayasada olduğu gibi. Anneler başımızın tacıdır.Hayır, duasını almaya çalıştığımız insandır. Annelerimize bu arada babalarımıza gerekli saygıyı, ilgiyi ve yardımı esirgememeliyiz. Özellikle yaşlılıklarında yanlarında olmamız gerekir. Kur'an'ın ifadesi ile onlara öf bile dememeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin anneler gününü kutluyorum.Vefat eden annelerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hayattaki annelerimize de sağlık huzur ve mutluluklar diliyorum' ifadelerini kullandı.

Dünyaya örnek olmuştur

Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal'ın eşi Olcay Köksal ise, annelerin elleri öpülesi, cenneti ayakların altına seren bir dinin mensubu olmanın ayrıcalığına sahip bir yaratılmış varlık olmanın övgüsüne mazhar olduğunu söyledi. Olcay Köksal 'Her şeyin en güzeline anneler sahiptir. Bizim için bulunmaz bir nimettir. Kurtuluş Savaşında da annelerimizin büyük emeği vardır. Dünyaya örnek olmuştur' dedi.

Yılın annesine ödülü verildi

Protokol konuşmalarından sonra şiir dinletisi sunuldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kastamonu Folklor Ekibi folklor gösterisi yaptı. Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Topluluğu müzik dinletisi sundu.Daha sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı Satı Kaya 'Yılın Annesi' seçildi. Satı Kaya'ya İlksen Kolat tarafından çiçek ve çeşitli hediyeler verildi.Ayrıca İlksen Kolat tarafından programda emeği geçen öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.