EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

112 Acil Sağlık Hizmetlerinin Ülkemiz genelinde daha etkin, hızlı ve kaliteli bir şekilde sunumu için ilimizde Bakanlığın talimatları doğrultusunda personellere yönelik hizmet içi eğitimler devam ediyor. Bu eğitimlerden biri olan Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE), Sağlık Müdürlüğüne bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimliği, 112 Komuta Kontrol Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan sağlık personellerine yönelik olarak düzenleniyor.

 

Hava kirliliğine dikkat! Türkiye’de 4 milyon… Hava kirliliğine dikkat! Türkiye’de 4 milyon…

TEORİK EĞİTİM VERİLDİ

Ambulans kazalarının önlenmesi ve Acil Sağlık Hizmetlerinin güvenli bir biçimde sürdürülmesini sağlamak amacıyla eğitim salonunda teorik olarak sahada uygulamalı olarak eğitim verildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, ilimizde ilk kez düzenlenen bu eğitimde ambulans sürüş parkurunu bizzat ziyaret ederek, tmiş ve ambulans kullandı. Uzun, ülkemiz genelinde Acil Sağlık Hizmetleri Sunumunda bu tür eğitimlerin önemini bir kez daha vurgulayarak ve ilimiz genelinde 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin sunumunda vakaya ulaşım oranının yüzde 96 olduğunu hakkında bilgi verdi.

 

5 Eğitmen ve 17 personelin kursiyer olarak katılımı ile gerçekleştirilen Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE)başarı ile tamamlandı. ASTE eğitimlerine Kırıkkale 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan tüm personelin, güvenli sürüş teknikleri için gerekli olan bilgi ve becerilere ulaşması sağlanıncaya kadar devam edilecek.