Anadolu Gençlik Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Yusuf Bayraktar açılış konuşmasında göreve geldikleri yaklaşık bir yıllık dönemde yaptıkları faaliyetleri dile getirirken bundan sonra da yapmayı planladıkları çalışmalardan genel olarak bahsetti.

SEVDASI TÜRKIYE´DİR

Kırıkkaleli genç doktorun kuzeni konuştu! Kırıkkaleli genç doktorun kuzeni konuştu!

Kısa bir selamlama konuşması yapan AGD  Genel Başkan Yardımcısı  Dinçaslan 'İnsanların en hayırlısı   insanlara faydalı olandır düsturuyla hareket eden Anadolu Gençlik Derneği´nin projesi insan,  muhatap kitlesi gençlik, Sevdası Türkiye´dir. Bütün insanlığın yararına hayrı ikame etmek, iyi, doğru, faydalı ve adil olanı hakim kılmak için,  gençliğe sahip olanın geleceğe sahip olacağını idrak ederek çalışmalarını sürdürmektedir. “ dedi.

IRKÇILIĞA VE MEZHEPÇILIĞE KARŞIYIZ

Dinçaslan´ın ardından konuşma yapan AGD Genel Başkan Yardımcısı Muammer Bilgiç “Bizim statükoyu kabullenmeyen bir gençlik tasavvurumuz var.  ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin´in veto hakkının olduğu, diğerlerinin ikinci sınıf ülke dolayısıyla ikinci sınıf insan muamelesi gördüğü bir dünya adil değildir. Bunun için “Yeni Bir Dünya” diyoruz. Bizim gençlerimiz ırkçılığa ve mezhepçiliğe karşıdır.  Bir insana ırkından, renginden ve dilinden ötürü tavır alınması kabul edilemez. Aynı şekilde farklı mezheplerden olmak bir çatışma sebebi olmamalıdır. Bırakın mezhep farklılığını biz din farklılığı olduğunda bile insanların birlikte yaşayabilme pratiği olan bir medeniyetin mensuplarıyız. Son olarak biz şiddetin, terörün, baskı ve tahakkümün karşısında bir gençlik tasavvuruna sahibiz.” dedi.