TİYATRO GÖSTERİSİ YAPILDI

ABC Sağlık Koleji tarafından geleneksel hale gelen tiyatro gösterisine bir yenisi daha eklendi. 12-16 Mayıs Hemşireler Haftası münasebeti ile İl Kültür Merkezinde düzenlenen tiyatro gösterisi saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemi için bir konuşma yapan ABC Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Harun Güleç, Dünyada ve ülkemizde nesillerin devamı için büyük önem arz eden sağlık hizmetlerinin sağlanması ve gelişmesi için hemşirelerimiz vazifelerini en iyi şekilde yerine getirdiğini dikkat çekti.

 

Kırıkkale’de kaçakçılık operasyonu! On binlercesi yakalandı Kırıkkale’de kaçakçılık operasyonu! On binlercesi yakalandı

HEMŞİRELERİN GÖREVİ ÖNEMLİ

Güleç konuşmasının devamında “ABC Sağlık Koleji yine güzel bir etkinliğe imza attı. Geleneksel hale getirdiği tiyatro gösterisinin bu yıl 6´ıncısını düzenliyor. Bu gösteride emeği geçen öğrencilerime teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz hemşirelerimiz gerek koruyucu, gerek tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Ülkemizin her köşesinde, kentlerde ve köylerde kimi zaman zor şartlar altında vazifelerini özveriyle gerçekleştirerek halkımızın sağlığına hizmet etmektedir” dedi.

 

KUTSAL MESLEK

Güleç´in konuşmasından sonra ABC Sağlık Koleji Okul Müdürü Kemal Tezel´de günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Tezel “ABC Sağlık Meslek Lisesi olarak hemşireler haftasını kutladığımız bu günde hepinizi aramızda görmekten onur duyuyoruz. Hemşirelik tarihi çok eskilere dayanan, temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslektir. Bu kutsal meslek geçmişten günümüze tıp biliminin de ilerlemesi ile çok önemli aşamalar kaydetmiş ve sağlık sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir”

 

YENİ SAĞLIKÇILAR MEZUN EDİYORUZ

“Sağlık hizmeti bir ekip işidir. ABC Sağlık Meslek Lisesi olarak bu yıl da mezun edeceğimiz hemşire yardımcılarımızın, ebe yardımcılarımızın ve sağlık bakım teknisyenlerimizin güç çalışma şartlarına rağmen ortaya koyacakları disiplinli, özverili, sabırlı, hoşgörülü ve şefkatli tutumları ile sağlıklı toplum oluşumuna katkı sağlayacaklarına, vazifelerini en iyi şekilde yerine getireceklerine inanıyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrencilerin büyük emek ve özveriyle hazırlamış oldukları ‘Gümbür Gümbür´ tiyatrosu sahnelendi. Geceye katılan davetliler, öğrenciler ve veliler keyifli vakit geçirdiler.