Önemli projeler var
2014 yılı Kırıkkale için iyi geçecek gibi görünüyor. Vali Ali Kolat, 2013 yılının Kırıkkale için verimli geçtiğini söylemişti. 2014 yılı da Kırıkkale için verimli geçecek gibi görünüyor. Bu yılda Yeşil Vadi Projesi gerçekleştirilmiş olacak. Silah İhtisas OSB tamamlanmış olacak. Teknopark çalışması gerçekleştirilecek. İki yeni hastaneye KÜ`nün kanser araştırma ve yanık tedavi merkezi açılacak. İki önemli HES gerçekleştirilecek ve bir de Hacılar bölgesinde çevrim santrali kurulacak. Bunun yanı sıra Kızılkanat İş Merkezi üzerine en az 500 kişilik istihdam sağlayan çağrı merkezi kurulacak.

Yerel seçim beklentisi
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale`de yeni yıla seçimle giriyor. Yerel seçimler 30 Mart`ta yapılacak. Mevcut belediye başkanı aday olmadığı için belediyede bir değişim yaşanacak. Yeni bir anlayış, yeni bir vizyon ve yeni bir bakış açısı ile belediye 30 Mart`tan sonra yoluna devam edecek. Şehir genelinde yarım kalan çalışmalar tamamlanacak. Yeni projeler ve çalışmalarla şehir adından söz ettirecek. Bu yıl bazı projelerin istihdama yönelik olması bekleniyor. Gerçekleştirilecek çalışmalarla Kırıkkale`de istihdama yönelik katkı sağlanmış olacak.

Hızlı Tren çalışması
Son yıllarda konut sektöründe büyük atılımın yaşandığı Kırıkkale`de emlak ve konut sektörüne yönelik çalışmaların devam etmesi bekleniyor. Samsun Bulvarı üzerinde yoğunlaşmaya başlayan bu çalışmanın devam edeceği söyleniyor. Bu bölgedeki çalışmalar da zaten ilerliyor. Hızlı Tren Projesinin bu yıl büyük ölçüde tamamlanması ve gelecek yıl deneme seferlerine geçilmesi bekleniyor. Konya Kulu Yolu Kırıkkale bağlantısının da bu yılın sonlarına doğru tamamlanması planlanıyor. TOKİ konutlarının da bu yıl bitirilerek hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.