29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Valiliği tarafından renkli bir organizasyon gerçekleştirildi. ´Haydi bayrağını ve bisikletini al. Turkuaz bisiklet yolunda buluşalım´ sloganı kapsamında pedallar Cumhuriyet için çevrildi.

 

PROTOKOL BİSİKLETLERLE TUR ATTI

Türkiye´nin en uzun bisiklet yolunu olan ‘Turkuaz Bisiklet Yolunda´ Cumhuriyetin 97. kuruluş yıldönümü dolayısıyla 29 Ekim bisiklet turu etkinliği gerçekleştirildi. Bisikletini alan vatandaşlar, protokol üyeleriyle birlikte bisiklet yolunda tur attılar. Renkli görüntün ortaya çıktığı etkinlikte Vali Yunus Sezer, çocuklarla birlikte yakından ilgilendi. Etkinlik, Pandemi dolayısıyla kalabalık ortamlara giremeyenler için farklı bir kutlama etkinliği oldu.

Kırıkkale’de jandarmadan anlamlı hareket Kırıkkale’de jandarmadan anlamlı hareket

 

YEŞİLVADİ VE OBA KÖY ARASI YAPILDI

Bisiklet severler nehir boyunca doğal güzellikler eşliğinde bisiklet sürmenin keyfini yaşadı.

Yeşil Vadi Spor Alanında çevrilmeye başlanılan pedallar, Oba köy civarında bitiş çizgisinde durdu. Etkinlikte Vali Yunus Sezer, İl Jandarma Komutanı Uğur Özmen, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis yetkilileri, diğer yetkililer ve protokol üyeleri katıldı.  Bitiş çizgisine kadar çevrilen pedalların ardından Vali Sezer, günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı.

 

SALGIN KURALLARINA UYULDU

Cumhuriyet´in 97´nci yıldönümü nedeniyle böyle bir etkinlik düzenlemekten duydukları onuru ve mutluluğu dile getiren Sezer, salgın nedeniyle gerekli tedbirler kapsamında katılımda kurallardan asla taviz verilmediğini söyledi. Kırıkkale halkını eşsiz doğa güzellikleri ve Kızılırmak manzarası eşliğinde bisiklet sürmeye davet eden Sezer, “Kırıkkale için gereken çaba ve gayretlerimizi en iyi şekilde gösteriyoruz. İnşallah daha güzel çalışmalara imza atacağız. Bugün buradaki etkinlik gerçekten de rengarenk bir etkinlik oldu. Virüs olmasaydı daha farklı düşüncelerimiz vardı ama salgınla mücadeleden de taviz veremeyiz” dedi.

 

YÜCELTECEK VE YÜKSELTECEK OLAN SİZLERSİNİZ

Cumhuriyet gerek doğarken gerekse büyüyüp bu yaşa gelinceye kadar birçok badireler atlattı. Ancak Cumhuriyetin en iyi yönetim biçimi olduğuna yürekten inanan aziz Türk milleti cumhuriyete sahip çıktı. Onu iç ve dış düşmanlardan koruyup gözetti.  Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil bir yaşam tarzıdır. Büyük önderin dediği gibi muasır medeniyet seviyesine ulaşmanın bir yolu olarak benimsediğimiz Cumhuriyet sayesinde ülkemizin gelişimi diğer dünya ülkeleri üzerinde saygınlığı ve gücü açıkça ortadadır. Atatürk´ün “Cumhuriyeti biz kurduk onu yüceltecek ve yükseltecek olan sizlersiniz” direktifine uygun olarak bugün gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti halkını müreffeh yaşam düzeyine ulaştırmış, demokraside büyük ilerleme kaydetmiştir.”

 

GÜCÜ YETMEMİŞTİR VE YETMEYECEKTİR

“Bizi bölmek ve parçalamak isteyen iç ve dış mihraklara karşı adeta kalkan vazifesi gören Cumhuriyet sayesinde ulusal birlik ve beraberliğimiz pekişmiş ve perçinlenmiştir. Kimsenin Türkiye Cumhuriyeti´ni yıkmaya ve parçalamaya gücü yetmemiştir ve yetmeyecektir. Gücünü aziz Türk milletinin kendisine bağlılığından alan cumhuriyetimizi bize armağan eden Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; hemşehrilerime sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum” dedi. Haber: Kenan Kuzucu