Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Geleceğe Nefes' projesi kapsamında saatler 11:11´i gösterdiğinde Kırıkkale´de 71 bin ağaç toprakla buluştu.

 

GELECEĞE NEFES

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan 'Geleceğe Nefes' seferberliği çerçevesinde 11 Kasım saat 11.11´de 11 milyon fidan, Türkiye´nin 2023 noktasında toprakla buluştu. Türk halkının büyük ilgi gösterdiği organizasyon kapsamında iki ayrı alanda dünya rekoru kırıldı. Kırıkkale´de program kapsamında 12 ayrı noktada 71 bin fidan toprakla buluşturuldu.

 

KIRIKKALE HER GÜN DAHA DA YEŞİLLENECEK

Ahılı köyü Kızıldağ mevkisindeki törende konuşan Vali Yunus Sezer, bugün bir insan olarak en hayırlı ve güzel işlerden birini yaptıklarını belirtti. Geleceğe en güzel mirası, bugün toprağa emanet edecekleri fidanlarla bırakacaklarını dile getiren Sezer, 'Bu organizasyonla ilimizdeki ağaçlandırma sahasının daha da genişleyeceğini ümit ediyorum. İnşallah bu etkinliklerle Kırıkkale her gün daha da yeşillenecek.' ifadelerini kullandı.

 

KIRIKKALE TARİHİ GÜNLERDEN BİRİNİ YAŞIYOR

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, ' Kırıkkale tarihi günlerden birini yaşıyor. Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu ağaçlandırma seferberliği ilimiz Kırıkkale´de devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon hedeflendi, 13 milyonu geçmiş diye biliyorum ben. Bunun Kırıkkale´de faaliyete geçmesinde özellikle plakamız da sembolik olmasında 71 bin rakamına çekilmesinde sayın valimizin ciddi destekleri var. Sayın valimize, belediye başkanımıza, Orman Bölge Müdürümüze ve bütün bakanlık teşkilatına teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız gerçekten bu kadar yoğunlukta ormanla ilgilenmesi ve geleceğe yatırım yapması çok manidardır c hayırlı uğurlu olsun'

Cumhurbaşkanı duyurdu! Hastanelere 36 bin personel alınacak Cumhurbaşkanı duyurdu! Hastanelere 36 bin personel alınacak

 

DAHA YEŞİL BİR ÜLKE OLACAK

 “Yaş kesenin başını keserim kültüründen yarın kıyamet kopacağını bilsen dahi bugün ağaç dik inancından gelen bir milletin evladı olmaktan gururluyuz” diyen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “Bugün burada gördüğünüz gibi seferberlik var. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tüm Türkiye´deki vatandaşlarımız bu seferberliğe katıldı. İnşallah Türkiye artık daha temiz, daha yeşil bir ülke olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

 

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Halay ekibinin gösterisinin ardından, Vali Sezer, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, diğer protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler, binlerce fidanı toprakla buluşturdu.