VALİLİK TURNUVASI BAŞLADI

Kırıkkale Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından il oluşumuzun 30. yılı nedeniyle sporun kitlelere yayılması, spora ilginin artırılması, sporun her yaştaki insanın beden ve ruh sağlığını geliştirilmesi, kamu kurum ve kuruluşları arasındaki iletişimin saygı, sevgi, dostluk ve hoşgörü diyaloğuna dönüşmesi amacıyla ´30. Yıl Valilik Kupası´ turnuvası başladı.

 

TURNUVAYA BÜYÜK İLGİ

Fikret Karabudak Stadı´nda düzenlenen açılışa Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haluk Karahan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sırrı Zengin, 30. Yıl Valilik Kupası Tertip Komitesi Başkanı Metin Karakuş, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.

 

1100 SPORCUYA LİSANS ÇIKARILDI

Valilik Kupası Tertip Komitesi Başkanı Metin Karakuş, Kırıkkale´nin il oluşunun 30. Yılı münasebetiyle ilimizde turnuva düzenlendiğini söyleyerek, “Tertip komitemize yapılan müracaatlar nedeniyle toplam 41 takım oluştu. Bin 100 sporcunun lisansı çıkarıldı. Sporcularımıza verilen bütün malzemeler ise Kırıkkale Valisi Sayın Yunus Sezer tarafından temin edilmiş olup, bütün takımlara verildi. İçinde bulunduğumuz tesisi 1930 yılında yapıldı. Kırıkkale´nin il oluşunun da 30. Yıl münasebetiyle tam denk gelmiştir. Kırıkkale tarihinde ilk kez düzenlenen Valilik Turnuvası bundan sonra ki yıllarda devam edecek. Turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar dilerim”

 

U18 Türkiye Şampiyonasının kurası Kırıkkale’de çekildi U18 Türkiye Şampiyonasının kurası Kırıkkale’de çekildi

KIRIKKALE İNSANI HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK

“41 kere maşallah” diye sözlerine başlayan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ise, “Valilik Kupasının başlaması ile birlikte Kırıkkale´de büyük bir heyecan oluştu. İnşallah kazasız belasız güzel bir şekilde, centilmenlik içerisinde bu müsabakalar neticelenir. Kırıkkale´ye her şeyin en güzelinin yapılmasından yanayım. Kırıkkale insanı her şeyin en güzeline layık. Bazen birçok yatırım yaparsınız ama insanları mutlu edemezsiniz. Kırıkkale´de biz yaptığımız faaliyetlerin kat ve kat karşılığını alıyoruz. İnsanlarımızda mutlu oluyor” diye konuştu.

 

SPOR KIRIKKALE´DE İLERİ SEVİYELERE GELECEK

Kırıkkale´nin il olarak genç bir il olduğunu dile getiren Vali Sezer, “Biz genç bir iliz. Ama medeniyet tarihi olarak insan yapısının kökleri olarak çok büyük bir insan mirasına sahibiz. Bunun yansımalarını karşımızdaki gençlerle görüyoruz. Spor Kırıkkale´de çok ileri seviyelere gelecek. Gençlerimizin boş vakitlerini iyi değerlendirmelerini istiyoruz. Bizim bu faaliyeti başlatan arkadaşlarımız güzel fikirlerle geldi ve bizi mutlu etti. İnşallah bu turnuvalarımız önümüzdeki yıllarda da devam edecek”

 

KARABUDAK YENİLENİYOR

“Burası bir stadyum, Kırıkkale´nin tarihi ile var olan bir stadyum. Burayı da Kırıkkale´ye yakışır bir şekilde sosyal tesisleri ile sizlerin hizmetine sunmak için çalışmalarımızı başlattık. Kısa bir zaman oldu fakat hızlı yol alıyoruz. Bütün sosyal tesisleri bura da sizlerin hizmetine girecek. Valilik kupasının hayırlara vesile olmasını diliyor, 30. Yılların nice 30 yıllara uzamasını diliyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Vali Sezer öncülüğünde protokol üyelerinin katılı ile sporculara malzemeleri dağıtıldı.

 

Malzeme dağıtımının ardından ise ilk maç Seksenler Spor Kulübü ile Işıklar Gençlik Spor arasında yapıldı. İlk maçın açılış vuruşunu ise Kırıkkale Valisi Yunus Sezer yaptı. HABER: KENAN KUZUCU