BAKARAK İZLEYEREK DEĞİL;  ÇOK OKUYARAK VE ÇOK YAZARAK ADAM OLURSUN

Kırıkkaleli genç doktorun kuzeni konuştu! Kırıkkaleli genç doktorun kuzeni konuştu!

 

21.YÜZYILIN SÜPER GENÇLERİ KIRIKKALE

ŞEHİTLER ORTAOKULU´NDA YETİŞİYOR

 

Şehitler Ortaokulu Müdürü Mahmut Keskin ´Çocuklarımızı 21.yüzyıla hazırlayarak gelecek tasarımı yapıyoruz. Bu nesil, aklı, ruhu ve bedeni ile milletinin ve insanlığın emrinde olacak ve barışın, adaletin ve kardeşliğin lideri, özlem ve umutla beklediğimiz yeni nesil olacaktır´´

Keskin, “Sanayi devrimini kaçıran Türkiye, milenyum dijital bilgi çağının lider ülkesi olacaktır. Bir devlet okulu olarak, Türk milli eğitiminin vizyon ve misyonu ile gelişmiş modern bir altyapı oluşturduk ve özverili bir öğretmen takımı ile milli ve manevi değerlerimiz temelinde geleceğin her alanda lider gençlerini yetiştiriyoruz.´´

Keskin, bir Cumhuriyet kenti ve silah sanayinin merkezi olan Kırıkkale´nin, yeniçağdaki atılımını ve marka kent farkını (Dijitalleşme ve Yapay Zekâ) alanında yetiştirdikleri zeki Anadolu çocukları ile yapacağını söyledi.

Devlet yönetimindeki ehliyetli ve liyakatli yöneticilerin ülkemizin ve insanımızın geleceği açısından ne kader önemli bir değer taşıdığı bilinen bir gerçektir.

İşte bu gerçeğin somut bir örneğini ise Kırıkkale´de Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı Çalılıöz Mahallesi´nde bulunan Şehitler Ortaokulu´nda yaşıyoruz.

Lise eğitimini Hasanoğlan Öğretmen Lisesi´nde, üniversiteyi ise Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü tamamlayan Şehitler Ortaokulu Müdürü Mahmut Keskin okuluna adeta çağ atlattı.

Anadolu´nun birçok yerinde yıllarca sınıf öğretmeni olarak şu an belli önemli konumlarda bulunan yüzlerce genci yetiştiren, öğrencilerinin deyimi ile Mahmut Hoca´nın başarılarını sıkça duymamız üzerine hikayesini araştırdık.

24 yıllık öğretmen olan Mahmut Keskin, 2015 yılında daha önceki adı Dede Korkut olan Şehitler Ortaokulu´na önce öğretmen sonrasında ise müdür yardımcısı oldu.

Dünyanın en asil ve kutsal mesleği olan öğretmenliğin, kaliteli insan tasarlayarak yetiştirme işi olduğunu vurgulayan Mahmut Hoca yönetici olması ile tüm birikim ve tecrübesini bu yolda kullanmaya başlamış.

Bu kez yalnızca sınıfındaki öğrencilerin değil tüm okuldaki öğrencilerin yükünü almaya başlamıştır. Aynı zamanda meslektaşlarına destek olmak onların eğitim ve idari konularının da yanında olmaya daha çok daha özverili çalışmaya başlamıştır.

2017 yılına gelindiğinde yasal bir düzenleme ile iki Dede Korkut İlkokulu Şehitler Ortaokulu ile birleştirilir. İki okulun birleşmesi sonucu bugün 1044 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü dev bir eğitim ordusu oluşur.

İki okulun birleşmesi sonrası okulun adı Şehitler Ortaokulu olur.

Bünyesinde, 3 ayrı şubeli 67 öğrencilik anaokulu da vardır.

Birleşen iki okulun okul müdürlüğüne ise başarılı müdür yardımcısı Mahmut Keskin getirilir.

İLK İŞ: FİZİKİ VE TEKNİK ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Öğrenci ve öğretmen sayısı ve hizmetlilerin sayısı bir anda artan okulun yeniden imar ve inşası gerekmektedir. Altyapı ve sınıfları düzenlenmesi ile yeni teknolojilerin temin edilmesi ilk iştir.

Keskin Müdür bunun için gönüllü bir öğretmen takımı kurar. Buna bir de okul-aile derneği ve diğer kentin gönüllülerini de katarak sessiz bir eğitim seferberliği başlatır.

Bir devlet okulu yalnızca devletin desteği ile değil yetenekli, yaşadığı toplumun tüm kesimleriyle iletişim kurabilen ve kendini işine eğitime adayan bir yöneticiyle kısa zamanda her bakımdan yenilenir.

Çevre güvenliğinden, kanalizasyona, okul dışı ve içi zeminlerin parke taş ve mermer taşa dönüştürülmesine, çatıdan duvar boyalarına, sınıfların ve okul sıralarının yenilenmesine kadar kısa zamanda modern örnek bir okula dönüşür Şehitler Ortaokulu.

Okul zemin kattaki tadilat ile ısı ve enerji merkezlerinin yanında yeni bir spor ve konferans salonu ortaya çıkarılır.

Yeni sıralar ve teknolojik laboratuar malzemeleri alınır.

Öğrenci ve öğretmenlerin konforlu bir yaşam ile kaliteli bir eğitim öğretim ortamı sağlanmıştır artık.

ŞAMPİYONLAR OKULUNA DOĞRU

Yeni atölyeler ve laboratuarlar ile öğrencilerin açık ve kapalı alanlardaki spor imkanları da artınca toplam kalite artar Şehitler Ortaokulu´nda.

Robotik kodlama atölyesi başta yeni atölyeler ve internet ile sosyal medya okur-yazarlık alanları bilinçli bir birey olma yolundaki öğrencilere yansır.

Düzenli ve disiplinli bir ortamın yeteneklere göre aktivitelere de yansıtılması okulda ayrı bir huzura ve başarıya yönelim sağlar. Hem öğrenciler hem de öğretmenlere yansıyan bu durum geleceğimizi emanet edeceğimiz gençliğimizin en iyi şatlarda yetişmesi için zemin hazırlamıştır.

Bunun sonuçları da kısa sürede alınmaya başlar. 2016-2017´den önce Fen Liselerine 2 öğrenci kazandıran okul değişim ve dönüşüm ile 2016-2017´de 17, 2017-2018´de 28, 2018-2019´da ise 31 öğrencinin Fen Lisesi´ni kazanmasını sağlar.2018-2019´da 22 öğrenci de bursluluk sınavını kazanır.

Bu sonuçlar başarılı bir yönetimin koordinesindeki bir öğretmen takımının zaferidir.

Şehitler Ortaokulu her alanda deneyim paylaşımları konferansları ve spor etkinliklerinde de adından söz ettirmeye başlar.

Yıldız Kız Basketbol ve Voleybol takımları il birinciliği ve il ikincisi olur.

Şehitler Ortaokulu Taekwondo takımı küçük kızlar il birincisi olur.

 

BİR ELİNDE KURAN BİR ELİNDE BİLİM VE TEKNOLOJİ

‘´AMACIMIZ TEMELİ SAĞLAM BİR NESİL YETİŞTİRMEKTİR´´

Kırıkkale Şehitler Ortaokulu Müdürü ve öğrencilerinin Mahmut Hocası bir başka uygulama ile de dikkatleri çeker.

Her yıl düzenli olarak 5.sınıf ortaokul öğrencilerinin tamamına düzenlediği törenle Yüce kitabımız 

Kuran-ı Kerim hediye eder.

Bu törenlerde dağıtımı ise İl Müftüsüne yaptırır.

Eğitim ve öğretim hayatındaki tüm bilimsel okumaların aslında asıl kitabımız olan Kuran-ı Kerim´i daha iyi anlamak ve uygulamak için olduğunu vurguluyor Mahmut Hoca.

Keskin, dünya hayatının bir sınav süresi ve doğumdan ölüme bir okul hayatı içinde olduğunu anlayan bir öğrencinin her türlü zorluğu Allah´ın yardımıyla yeneceğini ve hedeflerine ulaşarak başarılı olacağının altını çiziyor.

SOSYAL ETKİNLİKLER VE GEZİLER İLE ÖĞRENCİLERE ÖZGÜVEN KAZANDIRIYOR

Şehitler Ortaokulu´ndaki değişim ve dönüşüm okul dışına da taşınır.

Çocukların ülkesini, insanlarını ve tarihsel, dini ve tabiat zenginliklerini tanımak için yurt gezilerinin sayısını arttır.

Okulda oluşan arkadaşlık ve dostluğu şehir ve tabiat gezileriyle takım halinde milli bilinç ve özgüven oluşturma faaliyetleridir bunlar diyor Mahmut Hoca.

Mahmut Keskin,´ öğretmenlerin ve çocukların mutluluğu ve huzuru daha aydınlık bir geleceğe açılan altın kanatlardır.´ dedi.