İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve işbirliği toplantısı Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda Vali Yardımcısı Adnan Kayık`ın başkanlığında yapıldı. Toplantıya Milli Eğitim müdürü İsmail Çetin, Sağlık İl Müdürü Mustafa Uzun, İl Özel İdare Genel sekreteri Atanur Aydın, İl Spor Müdürü Rıfat Ünlü,Defterdar Veysi Şahin, Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Şanlı, SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü, Halk Eğitim Müdürleri ve halk eğitim personeli katıldı.

21 bin kursiyer

Toplantının açılışı konuşmasını Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin yaptı. Çetin konuşmasında 'Anayasamız ve yasalarımızda eğitimle ile ilgili faaliyetlerin sürdürülmesi, düzenlenmesi, uygulanması Milli Eğitim Bakanlığına verilmiştir. Okul öncesi eğitim çağı 36 aylıkken başlıyor. 36 ay olan çocuklar eğitim anlamında artık İlimizde Milli Eğitim müdürlüğü olarak görev alanımıza girmektedir. Bu 3 yaşını dolduran çocuklarda liseyi bitirinceye kadar sürede örgün eğitim kurumları çerçevesinde ilkokul, orta okul ve lise 4+4+4 12 yıl ana sınıfını da buna ilave edecek olursak 15 yıla kadar uzanan bir eğitim hizmeti verilmektedir. 22-23 yaşında üniversiteden mezun olan öğrenciler ömürlerinin sonuna kadar aynı bilgilerle itibar etmesi zaten söz konusu olamaz. O zaman da devreye hayat boyu eğitim dediğimiz faaliyetler giriyor. Ülkelerimiz yasalarına göre yargın eğitim faaliyeti sürdürülmesi yine Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılıyor. Bunun için halk eğitim merkezleri, turizm eğitim merkezleri gibi her yaştan insana eğitim veren yardımcı olan kurumlar oluşturulmuştur. Bu bakımından ilimiz eğitim faaliyetleri bakımından da başarılı bir il olarak karşımıza çıkıyor. Kursiyerlerimizin sayısı 21 Bin civarındadır. Bu iyi bir rakamdır. Ama yeterli bir rakam olduğunu söyleyemeyiz. Özellikle mesleki eğitim faaliyetlerimizin merkezi eğitim merkezinde ki kurslarımızın daha da yaygınlaştırılması çoğaltılması gerekiyor. Bu yüzden özellikle Mesleki eğitim merkezinde ki kurslarımıza daha çok ilgi gösterilmesi iş bulmakta zorlanan yüzlerce gencimiz bulunuyor. Bunları iş hayatına daha kolay adepte olabilmesi için bu kurumlardan faydalanmalarına ben rica ediyorum. İşsizlik şikayeti bizde bilinçsizce yapılıyor. Eğer geçerli bir sanatımız varsa işsiz kalmam diye bir şey yok' ifadesini kullandı.

Sunum yapıldı

Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin'in konuşmasını ardından Ahilik haftası nedeniyle Ahi Evran'ın hayat felsefesini anlatan kısa bir slayt gösterisi yapıldı. Slaytın ardından geçen yıl ilimizde yapılan mesleki eğitim kursları hakkında Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kaldırım tarafından toplantıya katılanlara sunum yapıldı.

Twitter hesabı nasıl çalınır? Twitter hesabı çalma yöntemleri! Twitter hesabı nasıl çalınır? Twitter hesabı çalma yöntemleri!