ÇOK GEÇ OLMADAN BIRAKIN

31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü nedeniyle bir açıklama yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Dumansız Hava Sahası” uygulaması başarıyla devam ettiğini belirterek, “İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı(Zabıta Müdürlüğü) ve Milli Eğitim Müdürlüğünden oluşan İl Tütün Kontrol Denetim Ekiplerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen eşzamanlı sigara denetimleri büyük bir hızla devam etmektedir.  Dumansız Hava Sahaları günden güne genişletilmektedir. 

 

RANDEVU ALMA İŞLEMLERİ

Denetimlerimiz kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından korumak ve herkesin temiz hava soluyabilmesinin sağlanması amacıyla hızla devam etmekte olup, vatandaşlarımız 4207 Sayılı kanun ihlali ile karşılaştığında ihbar ve şikâyetlerini 7 gün 24 saat boyunca 155 Polis,156 Jandarma, 153 Zabıta,  184 Sağlık Bakanlığı Şikâyet Hattı (ALO SABİM) ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ‘Dumansız Hava Sahası İrtibat´ 222 07 08  -233 88 89 nolu telefonlarına iletebilirler.171 Sigara Bırakma Hattı´dan randevu alma işlemleri de devam etmektedir.

 

Bakandan öğretmen atamasına ilişkin açıklama Bakandan öğretmen atamasına ilişkin açıklama

KONTROLLER YAPILIYOR

Ayrıca Bakanlığımız tarafından gönderilen Sigara Bırakma İlaçları Kırıkkale Halk Müdürlüğü KETEM bünyesinde ( Sigara Bırakma Polikliniği) kurulmuş ve sigarayı bırakmak isteyen 11.038 vatandaşımız, polikliniğimize başvurarak program dâhilinde hizmet sunumu almıştır. Vatandaşların sigara bırakmasına yardımcı olunması amacıyla ilaç verilen kişilerin ilaçları Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından ücret olarak verilmesine devam edilmektedir. Vatandaşlara ücretsiz olarak kontroller sonrasında dağıtılmaya başlamıştır” dedi.

 

168 BİN 676 DENETİM YAPILDI

2009-2016 yılları kapsamında kamu hizmet binaları, özel iş yerleri ve toplu taşıma araçlarında 168 bin 676 kez tütün denetimi yapıldığını belirten İl Müdürü Dr. Güngüneş, toplam 733 bin 860 TL tutarında 994 adet ceza kesildiğini, 15 işletmeye de kapatma cezası verildiğini söyledi. Güngüneş ayrıca, Kanser Tarama Merkezi (KETEM) bünyesinde faaliyet gösteren poliklinik ile Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi bünyesinde faaliyet gösteren poliklinikle birlikte 2 bin 821 kişinin sigarayı bıraktığını da açıkladı.