2014 Yerel Seçimlerinin hemen ardı…

Mehmet Demir İl Başkanlığı görevinden alınmıştı…

Kırıkkale Siyaseti için Abdullah Öztürk ismi ilk defa bu kadar anılmıştı…

Birçoğunuz gibi bende böyle sanıyordum. Değilmiş!

Abdullah Öztürk´ün Kurucu Ak Parti Keskin İlçe Başkanı olduğunu bilmeyen yoktur. İş Adamı olduğunu da… Ancak Abdullah Öztürk´ün 1999 Genel Seçimlerinde Doğru Yol Partisinden Kırıkkale 2. Sıra Milletvekili adayı olduğunu birçoğunuz bilmiyordur. Bende bilmiyordum. Böyle bir konuyu bilmemenin suçunu önce kendimde aradım. Ancak daha sonra Abdullah Öztürk´ün kötü bir siyasetçi olduğuna ve iz bırakamadığına kanaat getirdim.

Kırıkkale’de ilk doğum yaşı açıklandı! Kırıkkale’de ilk doğum yaşı açıklandı!

1999 seçimlerinde henüz 8 yaşında olmam nedeni ile yaşananları hatırlamam pek mümkün değil. Ancak Abdullah Öztürk´ün 1 Kasım 2015´ten, 24 Haziran 2018´e kadar yaptığı vekillikte pek hafızalara kazınacak gibi olmadı. Yani Öztürk, koca 2,5 yılda, iktidar partisinin milletvekili iken Kırıkkale´de ve Kırıkkale siyasetinde iz bırakacak hiçbir şey yapamadı.

Unutulacak!

Tıpkı, 1999 seçimlerinde siyaset sahnesine çıkıp unutulduğu gibi yine unutulacak. Milletvekili olur olmaz, Sekreterlik için yapılan mülakatlara eşi hanımefendinin girmesi ve bunun ulusal medyada konu olmasıyla karizmayı çizdirdi. Üstüne birde Kayınbiraderini danışmanı yapınca, birçok kişiden tepki aldı. Çünkü halkımız Abdullah Beye oy atmıştı ailesine değil. Ak Parti´de siyaset yapan onlarca kişi varken, kayınbiraderini danışmanı yapması haksızlık olarak yorumlandı.

Bu iki olayın üzerinden Sayın Öztürk´ü bir tek Parti Programlarında görür olduk. Yakınlarına ne zaman sorsak Vekil Bey Keskin´de cevabını aldık. Kırıkkale´de Abdullah Öztürk, Keskin Milletvekili olarak adlandırılırken, Keskin´de iz bırakacak hiçbir icraatının olmadığını gördük.

Daha vekilken unutulmuştu aslında Sayın Vekil. Hatırlayın, Kırıkkale´de ne zaman milletvekillerine bir eleştiri yağmuru başlasa Abdullah Öztürk´ü kimse anmadı. Mesela taraftarlar Milletvekillerini protesto etmişti. Taraftarların tepki nedeni Milletvekillerinin, takıma sahip çıkmadığı iddiasıydı. Bunun için taraftarlar yürüyüş bile düzenlemiş ve sloganlar atmıştı. Sloganlarda sürekli “Mehmet Demir İstifa” sözleri kullanılmıştı. Şimdi diyebilirsiniz ki, taraftarın tepkisi Demir´eydi. Ancak öyle değil, taraftar top yekûn siyasetçilere tepki göstermişlerdi. Yani aslında Kırıkkale´nin Abdullah Öztürk´ten hiçbir beklentisi yoktu. Dolayısı ile akıllarına bile gelmiyordu…

Keskin – Oba – Kırşehir – Çukur gibi ayrıştırıcı söylemlere fazlasıyla karşı çıkanlardanım. Ancak siyasetini bölgecilik üzerine yapan birçok siyasetçi var. Mesela son seçimlerde Sayın Bülent Altınışık bu yolu denedi ancak başarılı olamadı. Abdullah Öztürk´te siyasetini bölgecilik üzerine yaptı diyeceğim ama tarihi, dokusu, kültürü her şeyi ile öne çıkabilecek Keskin İlçemize de hiçbir faydası olmadı. Öyle ki, Öztürk´ün döneminde koskoca Keskin´in, ne köylerinde ne de merkezinde su problemini bile çözemedi. Şimdi bana ya o belediyenin işi diyebilirsiniz. Tüm alt yapının değişmesi ve su probleminin kökten çözülmesi için, Belediyeye hibede mi alamazdı?

Hacı Taşan´ın memleketi Keskin´in, Ağırlama Halayının ve Abdal Mahallesinden yola çıkarak Abdal Kültürünün tanıtımını da mı yapamazdı? Keskin´in Kültürünü öne çıkartacak, bunlardan Keskin´e fayda sağlayacak hiçbir projede mi ortaya çıkartamazdı?

Demek ki Abdullah Öztürk bölgecilik adı altında bölücülük yapmamış. Her ne kadar bu güzel bir gelişme olsa da, Kırıkkale genelinde de şehrimizde iz bırakacak bir hizmet yapmamış. Kırıkkale tarihine iz bırakacak bir siyasette yapmamış. Yani Abdullah Öztürk´ün ismi, Kırıkkale siyasetinde Mustafa Özbayrak´ın ismi gibi sadece söylendiğinde hatırlanacak.

Şimdi bazı çevrelerden, Kırıkkale Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağı yönünde söylemler duyuyorum. Bil hassa Sayın Vekille birlikte siyaset yapan, kısa adı ile Abdullah Öztürk ekibinden. Yani Abdullah Öztürk´ün başarısız olmasında en az Abdullah Öztürk kadar payı olan kişilerden. Peki, bir vatandaş çıkar da “Yahu Abdullah Bey, Milletvekili iken şehrimize ne yaptınız da Belediye Başkanlığında ne yapacaksınız?” diye bir soru sorsa ne cevap verirsiniz?

Abdullah Beyin ekibi siyasette Keskinli kalmadığını söylüyor ve Abdullah Beyin Keskinlilerin adayı olacağını ifade ediyorlar. Peki, bir Keskinli çıkar da “Milletvekili iken Keskin´e, Keskinliye ne yaptınız da Belediye Başkanlığında ne yapacaksınız? Diye bir soru sorarsa ne cevap vereceksiniz?

Lafın özü şu;

Abdullah Öztürk iyi bir insan, iyi bir iş adamı olabilir. Ancak iyi bir siyasetçi değil. Üstelik Belediye Başkanlığı yapacak bir vizyona da sahip değil. Dolayısı ile Abdullah Öztürk´e nacizhane tavsiyem, hele ki Ak Partinin oyları bu kadar düşmüşken, büyük bir seçim kaybına neden olmamasıdır. İşte o zaman Abdullah Öztürk ismi her zaman anılır ama nasıl? Bu denklemi çok iyi çözerek karar vermesini bekliyorum. Ya unutulup gidecek, ya bir çuval inciri berbat edip, kendini de rezil edecek. Bence Ak Partinin eski milletvekili olarak anılması, Ak Partiye belediye seçimi kaybettiren adam olarak anılmasından çok çok daha iyidir.