BÜYÜK İLGİ

Açılışa Kırıkkale Valisi Ali Kolat´ın yanı sıra TBMM Tarım Komisyonu Üyesi ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk,  Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş , İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, İl Jandarma Alay Komutanı İsa Çakmak, İlçe Jandarma komutanı Sinan Burak, Keskin Ziraat Odası Başkanı ve üyeleri, Şube ve ilçe müdürleri, teknik elemanlar ve çiftçiler katıldı.

 

EK BİNAYA 300 BİN TL HARCANDI

Açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş; İlçe Müdürlüğü ek hizmet binası inşaatına yaklaşık 300 bin TL Bakanlık bütçesinden harcama yapıldığını belirterek, “180 m2 kapalı alana sahip olan binamız tamamlanan ilave kısımla birlikte 475 m2 çalışma alanına çıkarılmıştır” diye konuştu. Ayrıca Kırbaş Kırıkkale hayvancılığını geliştirmek amacıyla “Yem Bitkisi Üretimini Geliştirme Projesi” kapsamında yüzde 50 destekli 1500 kg yonca tohumu dağıtıldığını söyledi.

Rüzgara kapılan çocuk, balkon demiri arasında mahsur kaldı Rüzgara kapılan çocuk, balkon demiri arasında mahsur kaldı

 

ÇİFTÇİLERİMİZE YARDIMCI OLUN

TBMM Tarım Komisyonu üyesi ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk; kendisinin de tarımın içinde olduğunu, mecliste tarım komisyonunda üreticilerin sorunlarıyla ilgilendiklerini söyledi. Çiftçilerin toprak analizi yaptırıp gübreleme yapmaları gerektiğini dile getiren Öztürk, tarım müdürlüğündeki teknik elemanların sahada arazide çiftçilerimize yardımcı olmaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca köylerden göçü durdurmanın yolunun tarımı desteklemekten geçtiğini söyledi.

 

TARIM OLMAZSA OLMAZ

Vali Ali Kolat; Tarımın bu ülkenin olmaz ise olmazı olduğunu, Kırıkkale´nin tarımsal yönden ciddi bir potansiyele sahip olduğunu fakat bu potansiyelin yeterince değerlendirilemediğini söyledi. İlimizde ürün çeşitliliğinin arttırılması gerektiğini dile getiren Kolat, Kırıkkale´nin İPARD kapsamına alınmasının öneminden bahsederek İlçe Müdürlüğü Binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından temsili olarak nohut ve yonca tohumluğu dağıtıldı sonra ilçe müdürlüğü ilave bölümler hizmete açıldı