Elazığ kahramanları yuvaya döndü

 

Elazığ Sivrice´de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Kırıkkale´den yola çıkan ekipler, görevlerini başarıyla tamamlayıp yuvaya döndü.

 

Kırıkkale Türk Ocakları tarafından ‘Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Ocakbaşı Sohbetleri’ düzenlenecek. Kırıkkale Türk Ocakları tarafından ‘Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Ocakbaşı Sohbetleri’ düzenlenecek.

2 GÜN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTILAR

Elazığ Sivrice´de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerinde görev alan 1 Doktor, 3 Paramedik, 4 ATT ve 3 Sağlık Memurundan oluşan UMKE ve 112 ekipleri, 1 UMKE aracı ve 2 Ambulans ile deprem bölgesine 22.30´da hareket ettiler. Sabah 08.00´de deprem bölgesine ulaşan ekipler, enkaz altından yaralı çıkartmaya ve bu yaralıları hastane nakil işlemlerini gerçekleştirmek için çalışmaya başladılar. 2 gün boyunca yoğun bir şekilde arama-kurtarma çalışmalarını yürüten ekip geçtiğimiz Pazartesi günü Kırıkkale´ye dönüş yaptı.

 

TEŞEKKÜRLER

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş “Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren UMKE ekibi gösterdikleri özverili hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler. Ülkemizde olası tüm afetlerde her zaman ekiplerimizin hazır olduğunu bildirir, meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar dileriz” dedi. Haber: Ayşe Soysal