Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’ın kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda konuşan Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, yaz aylarının gelmesi ve düğün sezonunun açılması ile birlikte düğünlerde silah atılması konusuna değindi. Müdür Başbuğ, düğünlerde atılan silahlardan çıkan yorgun mermilerden kaynaklı yaşanacak olaylara engel olmak için düğünlerde silah atılmamasını istediklerini ve bununla ilgili çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Buğday arzına ilişkin açıklama yapıldı Buğday arzına ilişkin açıklama yapıldı

Müdür Başbuğ, “Düğünlerde silah atılması bir sevinç aracı olarak gündemimizden çıkarmamız gerek. Sevinçlerini gösterebilmenin çok daha ucuz ve efektif yöntemleri var. Öldürücü olabilen bu tehlikeli boyuta ulaşabilen hadiseden vatandaşlarımızın uzak durması gerekiyor.  Bu konuda tertip ettiğimiz kampanyalarımız var. Özellikle yorgun merminin zarar verdiği başta insanlarımız olmak üzere, malımız olmak üzere. Faillerin bulunmasında da ciddi bir zorluklar yaşanıyor”

“Silahtan çıkan mermiler, silahın ateşlendiği yerle hiç alakası olmayan bir menzil içerisinde serbest düşüşteki bir merminin hiç tanımadığınız bir noktada bilmediğiniz bir yerde bir insana zarar verme ihtimali var. Dolayısıyla o atılan mermilerin hepsinin nereye düşeceğini karşısına gelen ne varsa da buna zarar vereceğini insanların bilmeliler. Bunun herhangi bir şekilde sevinçle, kutlamayla bir gelenekle ilgisi olduğunu da zaten düşünmüyoruz. Dolayısıyla tüm Kırıkkaleli vatandaşlarımızdan bunu artık gündemimizden çıkarabilecek sorumluluk içerisinde davranmalarını bekliyoruz” dedi.

Haber: Burak Can