Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kırıkkale´ye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Halkla İlişkiler Başkanı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ilk ziyaretini Ak Parti İl Başkanlığına yaptı. Ulusal ve yerel gazetelere açıklamalarda bulundu.

 

CEVABI VATANDAŞ VERECEK

Türkiye´nin geçmiş dönemdeki eski Türkiye, hasta adam Türkiye olmadığını ifade eden Çalık, ‘Türkiye çok güçlü bir Türkiye ve dünyanın gözü kulağı da Türkiye´nin üzerinde. Ve dolayısıyla hem kendi sınırlarımıza ve kendi bölgemize, hem de insanımıza gelecek en ufak zarar karşısında biz gerekli tedbirlerimizi alırız. Dün aldık, bu gün aldık, yarın da almaya devam edeceğiz´ dedi. Muhalefet partilerinin koalisyon kurma çalışmalarına sonuç vermemeleri taktirde erken seçime gidileceğinin altını çizen Çalık cevabı vatandaşın vereceğini söyledi. Çalık, ‘Eğer koalisyon görüşmelerimiz netice verip ve hükümet kurulursa şayet biz kaldığımız yerden devam ederiz. Ama hükümet kurma çalışmalarında eğer istenilen sonuç gerçekleşmez ise o zaman yapılacak işlem tekrardan milletimize dönmektir, erken seçim yapmaktır´ şeklinde konuştu. Ziyaretinden dolayı Çalık´a Ak Parti İl Teşkilatı tarafından çini süslemeli plaket verildi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK

AK Parti İl Başkanlığı tarafından Ramazan Ayı nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yılda iftar düzenlendi. Çiçek Düğün Salonu´nda düzenlenen iftar programında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık´ın yanı sıra; Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Başkanı Mürsel Akçay, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda parti üyesi katıldı.

 

 CEHENNEMDEN KURTULUŞTUR

Salona gelişi sırasında masaları tek tek gezerek partililerle sohbet eden Çalık, herkese hayırlı Ramazan Ayı temennisinde bulundu. İftar öncesi programın açılış konuşmasını yapan Akçay, “Sizlerle bir arada olmaktan dolayı son derece mutluluk duyuyorum. Ramazan Ayı, cehennem ateşinden kurtuluştur. Bizler hep birlikte güzel bir atmosfer yaşıyoruz, bu atmosferin her zaman devam etmesi için her zaman iç içe olacağız” dedi.

 

Kırıkkale yerel seçimlerde rekor kırdı! Türkiye’de en yüksek… Kırıkkale yerel seçimlerde rekor kırdı! Türkiye’de en yüksek…

 HUZUR İÇİN DUA ETMELİYİZ

Akçay´ın ardından konuşma yapan Saygılı ise; “Ramazan Ayı´nı huzur ve birlik, beraberlik içerisinde geçiriyoruz. Tüm dünya coğrafyasında bu huzurun oluşmasını temenni ederim. Onlarında huzurlu, sağlıklı günler geçirmesi için dua etmeliyiz. Güzelliklere sahip olmamızda en büyük katkı da, içerisinde bulunduğumuz mensubu olmaktan gurur duyduğumuz AK Partinin çok büyük katkıları var” ifadesinde bulundu.

 

 ORTALAMANIN ÜZERİNDE OY ALDIK

Kısa bir konuşma yapan Can, herkesin Ramazan Ayı´nın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Birlikteliğin devam edeceğini belirten Can, ‘Allah bizleri, hayırlı bayramlara ulaştırsın´ dedi. Oğuz Kağan Köksal ise; ‘AK Parti seçimde yüzde 41 oyla Türkiye birincisi, Kırıkkale´de yüzde 52 oyla normal Türkiye ortalamasının on puan üzerinde oy almış teşkilat. Ramazan ayında gururlu ve mutlu şekilde büyük parti olmanın yolunda devam edeceğiz´ şeklinde konuştu.

 

 12 YILDA 10 SEÇİM GEÇİRDİK

Son olarak kürsüye çıkan ve konuşma yapan Genel Başkan yardımcısı Çalık, “Bozlağın yiğit evlatları. Hep birlikte hayırlı bayramlara çıkalım, güzel günler bizimle olsun her zaman. Rahmetli Hacı Taşan´ın söylediği gibi “Koç yiğitler vatanı Kırıkkale´ye selam olsun. Sizin mert duruşunuz, 12 yıldır AK partinin yanında duruşunuz, bizim gurur vesilemizdir. Bozlağın yiğitlerine teşekkür ediyorum 12 yılda 10 seçim geçirdik ve bu on seçimde Kırıkkale bize tam destek verdi. 7 Haziran seçimleri sonrası vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

ZALİMLERİN YIKILMASI

 

Ramazan ayının rahmet, bereket ve birlik ayı olduğunu ramazan ayının aynı zamanda empati yapma ayı olduğunu söyleyen Çalık '12 yıl boyunca mazlumun, mağdurun yanında olan parti mensupları ve yiğit insanları olarak bugün bir kez daha Ramazan ayının muhabbetini içimizde yaşayarak, empati yaparak, hem ulusal hem de uluslararası alanda mağduriyet yaşayanları anlamaya gayret ediyoruz. Suriye ile birlikte şu anda Doğu Türkistan´da Ramazan dolayısıyla oruç tutan Müslüman kardeşlerimize neler yapıldığını hepiniz görüyorsunuz. Dualarımız, o kardeşlerimiz için ve zalimlerin yıkılması için olsun' diye konuştu.

 

´ONE MİNUTE´DEN SONRA HERŞEY DEĞİŞTİ

 

Çalık, AK Parti ´nin ülkenin güvenliği ve bölgenin söz sahibi olması için üzerine düşeni yaptığını ileri sürerek, gerekli tedbirleri aldıklarını, sınırları ve insanları korumakla mükellef olduklarını dile getirdi. Bu koruyuculuklarını sonuna kadar devam ettireceklerini ifade eden Çalık, 'Türkiye olarak ´one minute´ diyen bir Cumhurbaşkanına sahibiz. ´One minute´den sonra tüm dünyanın Türkiye´ye bakış açısı değişmiştir. Buna rağmen İsrail yönetimine olan tavrımız, İsrailli vatandaşlarımıza değildir. Bizim Çin halkıyla da hiçbir problemimiz yok. Sadece zulmeden Çin yönetimiyle sorunumuz var. Hem İsrail hem de Çin yönetimine tavrımızı çok net ortaya koymuş vaziyetteyiz. Halklarla ve milletle bizim hiçbir problemimiz yok' şeklinde konuştu.

 

 

 BASIN MENSUPLARI SALONU TERK ETTİ

Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde oruçlar açıldı. Parti üyeleri tarafından iftara yoğun ilgisi olmasına karşın çoğu partili ayakta iftar yapmak zorunda kaldı. Basın mensuplarına ayrılan yerin kapı girişinde olması ve de protokol üyelerinin konuşmaları sırasında ayrılan yere bazı parti üyelerinin oturması basın mensuplarını iftarsız bıraktı. Basın mensupları ise tepkilerini salonu terk ederek gösterdi.