BURASI KIRIKKALE, BURADA İŞ VAR

 

 

Devletten özel sektöre işçi desteği

 

2019 yılı Milli İstihdam Seferberliği kapsamında uygulanan Teşvik, Kurs ve programı çerçevesinde 105 kişilik iş başı eğitim programı (İEP) sözleşmesi ve istihdama katkı sağlayan firmalara plaket töreni düzenlendi. Düzenlenen törende Global A.Ş, EYPET, Şahin Pastanesi, Alacapınar, AYBİMAŞ, Bozdemir Sağlık Hizmetleri, Alfa Solar enerji A.Ş, NCR Tekstil firmaları ile İŞKUR ve TSO arasında protokol imzalandı.

 

105 KİŞİLİK İSTİHDAM

 ‘Burası Kırıkkale, burada iş var´ 2019 yılı Milli İstihdam Seferberliği kapsamında uygulanan Teşvik, Kurs ve programı çerçevesinde 105 kişilik iş başı eğitim programı (İEP) sözleşmesi ve istihdama katkı sağlayan firmalara plaket töreni Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) konferans salonunda düzenlendi. Program TSO Yönetim Kurul Başkanı Ahmet Varlı´nın konuşması ile başlarken, akabinde İŞKUR İl Müdürü Yasin Tekin ve Vali Yunus Sezer´in konuşmaları ile devam etti. Konuşmaların ardından İŞKUR, TSO ve firma temsilcileri ile protokol imzalanırken, istihdama katkı sağlayan firmalara plaket verildi.

 

İŞİNİZİ SEVİN

Milli istihdam programı kapsamında işe girenlere hayırlı olsun temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı yaptığı konuşmada, çalışacak kişilere hitap etti. Varlı konuşmasında, “İşyerlerinize, işverenlerinize sahip olun. İşvereniniz sizi hangi pozisyonda değerlendirse değerlendirsin işinizi severek yapın ve işinizi öğrenin. Bizim en büyük sıkıntımız ülke olarak eleman sıkıntımız var. Bun sıkıntıyı gidermek için size hangi branşta iş verilirse verilsin severek yapın ve öğrenmeye çalışın” ifadelerini kullandı.

 

5 BİN 633 KİŞİ İŞKUR ARACILIĞI İLE İŞE YERLEŞTİ

İŞKUR İl Müdürü Yasin Tekin ise konuşmasında, “İlimizde istihdama katkı sağlayan üç iş yerimize plaket vereceğiz. İnşallah bundan sonraki süreçte daha fazla istihdam sağlarız. Milli İstihdam SEFERBERLİĞİ kapsamında İŞKUR önemli görevler üstlenmektedir. Bunların başında eleman taleplerini alarak işverenlerin istediği profillere uygun eşleştirmeleri yapıyoruz. 5 bin 633 kişiyi bu yıl iş kur aracılığı ile işe yerleştirdik. İş yerlerinde meslek edindirme kursları açarak iş yerlerinin kendi elemanlarını yetiştirmelerini sağlıyoruz. Bu kapsamda 258 kişilik istihdam garantili kurs ve 1459 kişilik kurs düzenledik” ifadelerini kullandı.

 

KIRIKKALE´NİN BÜYÜK POTANSİYELİ VAR

Vali Yunus Sezer ise konuşmasında “Bugün beni uzun zamandır mutlu eden bir programda sizlerle bir aradayız. İnsanın bir işi olması gerekiyor, insanın işi olunca kendisi de huzurlu oluyor ve çevresinde de huzur oluyor. Bizler burada hepimizin çeşitli görevleri var. Hepimize sorumluluklar düşüyor. Ben ilin Valisi olarak bizim yanımıza gelerek iş isteyip cevap veremediğimiz zaman üzülüyoruz. İYKUR ve Ticaret odası olarak seferberlik başlatmak istiyoruz. Kırıkkale´nin büyük bir potansiyeli var. Bizim kapımıza gelen herkesi istihdama katmak durumundayız”

Kağıt nasıl üretilir? Kağıt üretim aşamaları nelerdir? Kağıt nasıl üretilir? Kağıt üretim aşamaları nelerdir?

 

EKMEK KAPISI İNSANIN EVİDİR

“Meslek edindirme kurslarında yaklaşık aylık bin lira ödeniyor, genel sağlık sigortaları yatıyor ama yeterli duyarlılık yok. Biz arkadaşlarımızı İŞKUR aracılığıyla kurslara yönlendirip herkesin bir meslek sahibi olmasını istiyoruz. Kırıkkale´de atıl durumdaki binalarla iş yapmak isteyen işverenlerimizi bir araya getirmeye çalışıyoruz. 150 – 200 kişilik istihdam sağlanacak bir proje içerisindeyiz. Bu çalışmada belli bir dönemlerde kiraları karşılayacağız. Yeter ki burada istihdam olsun. Lütfen çalıştığınız yeri kendi iş yeriniz gibi görün. İnsanın ekmek kapısı insanın kendi evidir” dedi.

 

PLAKETLER VERİLDİ

Konuşmaların ardından 2019 yılı içerisinde en fazla istihdam artışı sağlayan Alfa Solar Enerji A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Karabaş TSO Başkanı Ahmet Varlı´dan, en çok yatırım yaparak istihdam sağlayan AYBİMAZ AVM adına Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ayan İŞKUR İl Müdürü Yasin Tekin´den ve en çok istihdam oluşturan, en fazla engelli ve üniversite mezunu istihdam eden Global Bilgi A.Ş adına Global Bilgi A.Ş. Kırıkkale Lokasyonu Personel Müdürü Hilal Kaçtıoğlu Vali Yunus Sezer´den plaketlerini aldı.

 

MESLEKLER

‘Burası Kırıkkale Burada İş Var´ sloganı ile başlatılan İstihdam Seferliği kapsamında 105 kişilik İş Başı Eğitim Programında; müşteri hizmetleri görevlisi, garson, satış danışmanı, hasta ve yaşlı bakım elemanı, güneş enerji sistemleri imal ustası, ovarlok örme makine görevlisi, hemşire ve sosyal hizmetler yardımcı elamanı mesleklerinde protokol imzalandı. Haber: Ayşe Soysal