Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) bugün aldığı kararla Delice ve Çerikli´yi doğalgaza kavuşturuyor. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz´ın imzaladığı 9383-4 sayılı karara göre Delice ve Çerikli´de 6 ay içerisinde doğalgaz yatırımı çalışması başlanacak.

Kırıkkale yerel seçimlerde rekor kırdı! Türkiye’de en yüksek… Kırıkkale yerel seçimlerde rekor kırdı! Türkiye’de en yüksek…

İŞTE O KARAR

EPDK tarafından alınan kararda 'Lisans Sahibi, Kırıkkale, Yahşihan, Bahşılı, Kırşehir, Hasandede, Hacılar, Kaman, Mucur Özbağ, Boztepe, Balışeyh ve Çerikli kentlerinden oluşan dağıtım bölgesinde, doğalgaz dağıtım faaliyeti yapma hak ve sorumluluğuna sahiptir. Lisans sahibi, Delice ve Çerikli kentlerinde lisans tadil tarihinden (18.06.2020) itibaren en geç 6 ay içerisinde yatırıma başlamak, en geç 18 ay içerisinde doğalgaz arzını sağlamak, en geç 5 yıl içerisinde imarlı alanlar bütünündeki yatırımlarını tamamlamakla yükümlüdür.' ifadeleri kullanıldı.

RAMAZAN CAN DUYURDU

Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, sosyal medya hesabından EPDK kararını paylaşarak Delice ve Çerikli´ye müjdeyi verdi. Can ayrıca sosyal medya hesabından Keskin, Çelebi, Karakeçili ve Sulakyurt´un da sırada olduğunu duyurdu.