Özgür Özel’in Kırıkkale ilgisi! Yine Kırıkkale’yi işaret etti! Özgür Özel’in Kırıkkale ilgisi! Yine Kırıkkale’yi işaret etti!


Belediye Meclis toplantısından önce Belediye Başkanı Sayın Mehmet Saygılı Meclis Üyelerine yönelik bir kokteyl verdi. Kokteylde bir süre sohbet eden Başkan Saygılı daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Toplantıda ilk olarak meclisin en genç Meclis Üyeleri arasında Başkanlık Divanı oluşturuldu. Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okundu.
Bismillah diyor başlıyoruz
İlk meclis toplantısı öncesi kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı seçim sürecinin geride kaldığını artık hizmet zamanını geldiğini söyledi. Saygılı konuşmasında 'Allah nasip etti buralara seçildik. Memleketimize hizmet etmek için sizlerle birlikte çalışacağız. Bu meclis İnşallah çocuklarımızın övünç duyacağı hizmetleri hayata geçirecek. Memleketimize en iyi hizmeti yapacağız. Bismillah diyerek başlıyoruz' şeklinde konuştu.
Gündem maddelerine geçildi
İlk gündem maddesi Belediye Meclisi birinci Başkan Vekilliğine oylaması oldu. Gizli yapılan oylama sonunda Çakır Yıldırım,birinci Başkan vekili olurken, ikinci Başkan vekilliğine ise Nurettin Aydın seçildi. Divan Katibi üyeliklerine ise yapılan gizil oylama sonunda İsmigül Selamoğlu ile Osman Hasgül seçildi. Belediye Encümen Üyeliklerine ise Nurettin Aydın, Mustafa Karışmaz ve Sıdkı Arifoğlu seçildi. Belediye Meclis toplantısında ayrıca ihtisas komisyonu üyelikleri ile Yeşilvadi ve Katı Atık Birliği üyeliklerine seçimler yapıldı.
Başkana kredi yetkisi verildi
Meclis toplantısında ayrıca sözleşmeli personelin net ücretleri belirlendi. Ayrıca Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'ya mevcut kamuya ait borçların ödenmesi için uzun vadeli 10 milyar liralık kredi alımı yetkisi verildi. Toplantı daha sonra sağlıklı kentler birliği üyeliğine Çakır Yıldırım, Nurettin Aydın seçildi. Meclis toplantısı çiftçi mallarını koruma meclisine Nizamettin Ayyıldız, Muzaffer İlhan, Rasim Olmaz, Mustafa Karşımaz, Ahmet Şerbetçioğlu'nun seçimi ile sona erdi.