Kırıkkaleliler kaçırmayın! Belediye fide dağıtacak! Kırıkkaleliler kaçırmayın! Belediye fide dağıtacak!

 

GÜNÜMÜZÜ KIRIKKALE´DE GEÇİRİYORUZ

Konu hakkında açıklama yapan MHP´li Öztürk; “ Yerel seçim çalışmalarımız nedeniyle günün büyük zamanını Kırıkkale´de sahada geçiriyoruz. Bu kapsamda hemşerilerimizin yoğun taleplerini öncelikle yerinde çözüm getirirken, yasal mevzuat değişikliği gerektiren taleplerini ise TBMM´de gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde; Hacılar Beldemizde Hacılar´ın ilçe olmasını yönündeki yoğun talepler neticesinde, Hacılar´ın Kırıkkale´ye bağlı bir ilçe olması yönündeki Kanun Teklifimizi TBMM´ye sunmuştuk”

ÇOK BÜYÜK TALEPLER GELMİŞTİR

“Şimdi ise; Çerikli Beldemiz´de yaşayan vatandaşlarımızdan ilçe olabilme yönün de çok büyük talepler gelmiştir. Bilindiği üzere; devletten giderek artan beklentiler karşısında merkezi idare kendi imkânlarıyla artan nüfus yoğunluğu, sağlık hizmetlerinin yetersizliği, ulaşım ve haberleşme sorunları, alt ve üst yapıdaki eksiklikler ve benzeri nedenlerden dolayı kamu hizmetlerini  zamanında, etkin ve verimli bir şekilde yerine getirememektedir. Bu durum, o yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetine neden olmaktadır.” diyerek esasen tüm ülke çapında yerleşim yerlerinin idari bakımdan bir kez daha gözden geçirilerek, güncellemeye tabi olmasını istedi.

ÇERİKLİ İLÇE OLMAYI FAZLASIYLA HAK EDİYOR

Çerikli´nin şehir merkezine ve bağlı olduğu ilçe merkezine olan uzaklığına da değinen MHP´li Öztürk açıklamasına şöyle devam etti: “Çerikli halen Kırıkkale´nin Delice İlçesi´ne bağlı bir beldemizdir. Belde sınırları içerisinde; Türkiye´nin ve Orta Doğu´nun en büyük doğal kaynak tuzu üretim tesisi, ticaret borsası satış noktası, esnaf kefalet kooperatifi, tarım kredi kooperatifi, Devlet Demiryolları Gar Şefliği, Toprak Mahsulleri Ofisi, küçük sanayi sitesi, binin üzerinde esnafıyla ve bugün, nüfusunun büyüklüğüyle Türkiye´mizdeki ilçelerimizin yüzde 60´ından büyük durumdadır. Türkiye İstatistik Kurumu 2018 Yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre halen Çerikli Beldemiz´in nüfusu 2 bin 564 kişi olup, günlük seyahat edenlerle bu rakam 4 bini geçmektedir. Bu bakımdan Çerikli´nin; sahip olduğu nüfus, eğitim kurumları, öğretmen ve öğrenci sayıları, tarım ve sanayi potansiyeli, hane sayısı, ticaret hacmi ve ilçe merkezine uzaklığı bakımından ilçe olması gerekmektedir. Çerikli´de yaşayan vatandaşlarımızın da, yıllardır beklentisi Çerikli´nin ilçe olması yönündedir” dedi.  Haber: Emel Selci