Büyük ilgi

Turizm Haftası nedeniyle Kırıkkale Valiliği, İl Kültür ve Turizm il Müdürlüğü öncülüğünde Çankırı ili gezilerek ,Tarihi Kültürü, ekonomisini el sanatlarını yerinde görülmek üzere gezi düzenlendi. Geziye Kırıkkale vali muavini Abdullah Aslaner , İl Kültür ve Turizm müdürü Yahya Kemal Er. Turizm haftasında görev alan Kız Teknik ve Meslek Lisesi müdür muavini Ömer Önal öğretmen Mehmet Atalay ile öğrencileri ile Kültür merkezi personeli katıldı.

Yaz aylarında sofraların vazgeçilmezi; Soğuk Çorba Yaz aylarında sofraların vazgeçilmezi; Soğuk Çorba

Tuz mağrasından başladı

Kırıkkale gezi heyetini Çankırı valiliği tarafında özel ilgilenilmesine heyeti sevindirdi. Çankırı Kültür ve Turizm il müdürü Mustafa Kemal Karatay ve enformasyon memuru Erol Bayır tarafından karşılandı. Gezi Tuz mağarası görülmesi ile başlanıldı. Tuz Mağarası Dünyada sayılı mağaralar arasında olmasının sebebi ise araçlarla mağaraya girilmesi ve yerin 600 metre aşağısına kadar kilometrelerce uzanması çok ilgi çekici. Bir eşeğin ve tavşanın mağarada yüzyıllarca hala yeni ölmüş bibi durumda olması da mağarada incelenmesi gereken özel bir ortamın olması da akla gelmekte. Tuz mağarası görülmeye değer.

Uğurladılar

Valilikçe gezi heyetine Koç tesislerinde yemek yenilmesinin ardından, geziye devam etmeğe başlandı. İkinci yer Taş mescit gezildi. Mescitteki türbelerde öğrenciler başarılı olmak için dualar ettiler . Çankırı müzesi gezildi müzede Romalılara ait para ev gereçleri ile ölülerini küpe koyarak defnedilişi müzede en dikkati çekenler arasındaydı. Buğday Pazar cami ve Medresesi gezildi tesis sorumlusu Kırıkkale'de ailesinin oturuyor olması konuklarla bire bir özel ilgilendi, gezi heyeti burada dinlendi. Çivitoğlu medresesi gezildi ,Tarihi çamaşırhane gezildi ,burada eskiden yaşamını sürdüren insanların toplu çamaşır yıkama ve banyo olma tarzları yaşayış şekli mankenler o günün araç gereçleri sergilenmiş olması o günler anlatılmış. Çankırı kalesi gezilerek buradan Çankırı izlendi heyet toplu resim çekildi. Gezi heyetinin gezi programının bitiminde Çankırı valiliği yetkilileri Çankırı çıkışına kadar uğurladı.