Havaların ısınmasının ardından vatandaşlar, dışarıda daha fazla vakit geçirmeye başladı. Hal böyle olunca, Kırıkkaleli vatandaşlar da Kırıkkale’de hafta sonu yapabileceği etkinlikleri merak etmeye başladı. Biz de ailenizle ve arkadaşlarınızla sosyalleşirken, bir yandan da hem kültürün hem de doğanın tadını çıkarabileceğiniz Kırıkkale rehberini sizler için hazırladık…

ÇEŞNİGİR KANYONU
Çeşnigir Köprüsü ve Çeşnigir Kanyonu Kırıkkale ilinin en önemli turistik lokasyonlarından bir tanesidir. 13'üncü yüzyıla ait bir eser olan Çeşnigir Köprüsü’nün yapımında kesme taş kullanılmış olup uzunluğu 110 metredir. 6 metre genişliğinde olan köprü kanyon girişinde bulunmaktadır. Mimar Sinan tarafından yeniden yapılmış ve sonraları köprünün ayak kısımları su içerisinde kalmıştır. Siz de sevdiklerinizle Çeşnigir Kanyonu’nu ziyaret ederek, geçmişe bir yolculuk yapabilirsiniz.

Cesnigir

DENEK DAĞ
Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde bulunan ve tüm görkemi ile şehrin dört bir yanından görülebilen Denek Dağı’nı da ziyaret edilecekler listenize kesinlikle eklemelisiniz. Doğa ile iç içe olabileceğiniz, temiz havanı tadını çıkarabileceğiniz Denek Dağı’nda ayrıca tırmanış ve yürüyüş sporları da yapabilirsiniz. 

Denek Dag

SULU MAĞARA
Esrarengiz, gizemli, etkileyici! En derin noktası 25 metre, toplam uzunluğu ise 285 metre olan muazzam bir mağara. Yarı doğal-yarı yapay olan Sulu Mağara, antik dönemde maden galerisi olarak kullanılmıştır. Erken Hristiyanlık döneminde yerleşim yeri ve geçici sığınak olarak kullanıldığı düşünülmektedir. Sizi, binlerce yıllık bir yolculuğa çıkarak olan Sulu Mağara, Kırıkkale’de görülmesi gereken yerlerden biridir. 

Sulu Magara

OBA KÖY
Kırıkkale’nin başlıca eğlence ve dinlenme alanlarından Obaköy ve Yeşil Vadi, Ankara’dan geliş yönünde uğrak noktalarındandır. Ziyaretçiler açısından önemli etkinlik alanlarını bünyesinde barındırmaktadır. Kızılırmak kıyısında, muhteşem doğanın içerisinde harika bir kahvaltı ile güne başlayabilir, uzun yürüyüş alanlarında doğanın sesini dinleyebilir, şehirden uzak bisiklet sürüş keyfini yaşayabilir ve çocuklarınızla ekolojik tarım uygulamaları yapabilirsiniz.

Oba Koy

YENİŞEHİR
Bu madde, gençler, kendini genç hissedenler ve her daim genç kalanlar için. Yahşihan ilçesinin Yenişehir Mahallesi, Kırıkkale Üniversitesi’nin hemen yanı başında olması nedeniyle, başta gençler olmak üzere hemen her yaştan insanın dikkatini çekiyor. Burada bulunan çok sayıda kafe, oyun merkezleri ve restoranlar, insanların hafta sonunda eğlenceli aktiviteler yapmak ve kahve keyfi yapmak için tercih ettiği alanlar olarak ön plana çıkıyor. 

Yargıtay'dan ATM'den hırsızlık kararı Yargıtay'dan ATM'den hırsızlık kararı

Yenisehir

Öte yandan Anadolu’nun tam merkezinde bulunan ve yüzyıllardır birçok faklı medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kırıkkale’de gezilecek yerler, bunlarla da sınırlı değil. Bu kadim şehrin, gezilmesi ve görülmesi gereken diğer yerleri ise bir sonraki yazımızda…

Haber: Burak Çalışkan