Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Büyük Anadolu Kırıkkalespor tarihi sınavlarından birine çıkacak. Bugün saat 13.00´da Başpınar Stadında Süper Lig ekibi Gazişehir Gaziantep ile karşılaşacak olan Şimşekler Türkiye Kupasında tur şansı arayacak.

11 YIL SONRA BİR İLK

Kylian Mbappé hangi takıma gidecek? Mbappe, Real Madrid’e gitti mi? Kylian Mbappé hangi takıma gidecek? Mbappe, Real Madrid’e gitti mi?

Kırıkkale en son 11 yıl önce yine Türkiye Kupasında bir Süper Lig ekibi ağırlamıştı. En son 09.01.2008 yılında Teknik Direktörlüğünü Bülent Korkmaz´ın yaptığı Ankara Temsilcisi Gençlerbirliği´ni Kırıkkale´de ağırlayan Kırıkkale, o maçta rakibine 4-0 mağlup olmuştu. 2008 yılında 1 Kademe maçında Bugsaş Sporu 1-0 yenen ardından 2. Kademe maçında Sakaryasppor´u 4-2 yenen ve Kupada guruplara kalan temsilcimiz Trabzonspor, Vestel Manisaspor, Adana Demirspor ve Gençlerbirliği ile aynı guruba düşmüştü. O dönem 2. Ligde mücade eden ve Teknik Direktörlüğünü Erkan Sözeri´nin yaptığı MKE Kırıkkalespor guruplara kalma başarısır yakalayarak şehrimize Süper Lig takımı gelmesini sağlamıştı. 11 yıl sonra yine Türkiye Kupasında bu kez Büyük Anadolu Kırıkalespor 3. turda bir Süper Lig takımı ile eşleşti.

TARİH YAZALIM
Bugün saat 13.00´da Başpınar Stadında oynanacak olan maça büyük ilgi olması beklenirken, Tribünlerin dolu olacağı tahmin ediliyor. Teknik Direktörlüğünü Sumudica´nın, yardımcı Antrenörlüğünü Kırıkkaleli Şener Gençtürk´ün yaptığı Gazişehir Gaziantep süper Ligde mücadele ediyor. Bu sezon çıktığı süper ligde 5. haftalar sonunda 3 Galibiyet 1 Beraberlik alarak 10 puan toplayan rakibimiz, Süper Ligde birçok devi arkasında bulundurarak 3. sırada yer alıyor. 11 Yıl sonra bir Süper Lig ekibinin şehrimize gelecek olması büyük heyecana neden olurken, taraftar ve şehir takımdan tarih yazmasını bekliyor.