İnternet kullanıcıları için en iyi arama motorları İnternet kullanıcıları için en iyi arama motorları


ARICILAR ÜRETİM YAPMAYA BAŞLADI

Orman yönünden Türkiye´nin en fakir illeri arasında yer alan Kırıkkale´nin erozyona maruz kalan atıl arazilerinde oluşturulan iki bal ormanında arıcılar üretim yapmaya başladı. Akasya ağaçlarıyla çeşitlendirilen, toprağına da kekik, lavanta ve korunga gibi arılar için faydalı bitkiler dikilen bal ormanlarında, arıcılar faaliyete başladı.

 

ARICILARIN YENİ ADRESİ

Arıcıların yeni adresleri olan Bal Ormanlarında konaklama yeri, arıcı konaklama istasyonları, su depoları, arılar için su havuzu ve güvenlik amacıyla kamera sistemleri tesis edildi. Bal ormanlarında ayrıca çiçeklenme sezonunu uzatmak ve aynı zamanda yöre halkına ek iş imkanı sağlamak maksadıyla lavanta, biberiye, yalancı akasya, ıhlamur, fıstıkçamı, ceviz ve badem türlerinde tıbbı ve aromatik fidanlar dikildi. 

 

ÜÇÜNCÜ BAL ORMANI SELAMLI KÖYÜ´NE

Arıcılara daha iyi hizmet vermek ve kaliteli bal üretimini artırmak amacıyla Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü Kılıçlar ve Işıklar Köyü´nün yanı sıra üçüncü Balı Ormanı´nı Selamlı Köyü´ne kurulması için harekete geçti. Bal ormanını kullanan arıcılar ise Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, Kırıkkale´nin yeni bal ormanlarına ihtiyaç olduklarını da vurguladılar. Haber: Kenan Kuzucu