BİZ MÜCADELEDEN KAÇMAYIZ

TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, 'Biz mücadeleden kaçmayız. 2000 sonrası emekliler için ve emeklilik hakkını bekleyen EYT´liler için de aynı kararlılıkla intibak mücadelesi sürdürüyoruz. Bütün Türkiye şunu biliyor ki; emeklinin intibak meselesini ilk gündeme getiren, bununla yetinmeyip yerel mahkemelere davalar açan, bu davaları Yargıtay aşamalarına, Anayasa Mahkemesi aşamalarına ve hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) aşamalarına kadar taşıyan yegane kuruluş, Türkiye Emekliler Derneği´dir' dedi.

 

EMEKLİNİN HAK ARAMA MÜCADELESİ

Zekeriya Aytekin şunları söyledi: 'TÜED kurulduğu tarih olan 1970 yılından bu yana, emeklinin hak arama mücadelesinin yegane çatısı olmuştur. Emeklinin; İntibak sorununu, banka kuyrukları sorununu, promosyon talebini, bayram ikramiyesi talebini ilk olarak dile getiren ve bu sorunların çözümü ve taleplerin yerine getirilmesi için AİHM kapılarına kadar dayanan tek kuruluş Türkiye Emekliler Derneği olmuştur. Bunları bilmemek, bu başarıları hafife almak veya başkalarına pay biçmeye çalışmak en yalın ifadesiyle, bu kuruluşa haksızlıktır”

 

ÇÖZÜM YOLLARI ÖNEREN KURULUŞ YİNE TÜED´DİR

“Konut Edindirme Yardımı adı altında toplanan ve bir fonda biriken paraların iadesi de TÜED´in talepleri sonucunda gerçekleşmiştir. Bizler, emeklilerimizin adına talep etme makamlarıyız, lakin bununla da yetinmez, hukuki sınırlar içerisinde emeklinin haklarını sonuna kadar savunmayı da sürdürürüz. Başvurulacak ne kadar mahkeme, resmi makam, siyasi oluşum varsa hepsinin kapısını aşındırmışızdır. Sorunların, yeni yasalar çıkarılacak çözülecek olması durumunda da, parlamentomuzu bilgilendiren, çözüm yolları öneren kuruluş yine TÜED´dir”

Turan Düşünce Merkezi Derneği Kırıkkale’de kuruldu Turan Düşünce Merkezi Derneği Kırıkkale’de kuruldu

 

MÜCADELELERE DESTEK VERİN

“2000 öncesi emekli olanların intibak meselesini nasıl çözüme kavuşturduk ve en düşük emekli aylığının Ocak 2021 itibariyle 2.420 TL seviyesine ulaşmasını sağladıysak, bu rakamı yükseltmek ve 2000 sonrası emeklilerimize intibak hakkını kazandırmak için de aynı kararlılıkla mücadele ediyoruz. Bundan hiç kimsenin en ufak bir şüphesi bile olmamalıdır. Nitekim bu davayı AİHM´e kadar taşıyarak bu kararlılığımızı gösteren, AİHM ve Anayasa Mahkemesi´nden sorunun çözüm yerinin parlamento olduğunun tespitini yaptıran yine ve sadece TÜED´dir. Ancak unutulmamalıdır ki, emeklilerin haklarının alınması için emeklilerimizin güçlü çatılar altında birleşmesi ve bu mücadelelere destek vermesi gerekmektedir” dedi. Haber: Ahmet Ünal