Futbolcular sahada tekme tokat birbirine girdi Futbolcular sahada tekme tokat birbirine girdi


Kırıkkalespor Kulüp başkanı Metin Karakuş hafta içinde katıldığı radyo programında birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu. Başkan Karakuş ilk başkan olduğu dönemde kulübün 10 trilyon borcu olduğunu bu borç zaman aşımına uğradığını ve kulübün 4 trilyonu Aykul kardeşlere olan borçu kaldığnı belirtti. Başkan Karakuş 'Kırıkkalespor`a temlik koyanlar gelsinler kaldırsınlar temlikleri, biz onları onure edelim. Bu kulüpten hiç bir şey alma şansınız yok. Bugün kulübün kimseye bir lira borcu yok. 67`den bu yana başkanlık yapanlardan hiç birisi kulübü Aykullar kadar borçlandırmamıştır. Aykullarla görüşme fırsatı bulduğumda bize bir takım paraları ödememizi teklif etti. Temlikler için mahkeme masrafları çok yüksek.

Borç alıp borç vererek paralar ödüyoruz

Başkan Karakuş yönetim kurulu ile Kırıkkalespor`un geleceği açısından gelebilecek en iyi noktaya getirdiklerini ifade ederek ' Ancak bunlar yeterli değil. Yasa gereği belediye, şehirdeki amatör spor kulüplerine yardım edebilir. Borç alıp borç vererek paralar ödüyoruz. Ancak biz bu borçları karar defterine göstermedik ve kulübü borçlandırmadık. Başkanlığa gelecek kişiler almak için değil vermek için buraya gelmeleri lazım. Kırıkkalespor isminin açtığı kapılar büyük. Ticari amaçla buraya gelirseniz büyük kapılar açılır. Taraftarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Biz kimin ne yaptığını gördük. Çok kaliteli taraftar gruplarımız var. Hiç iddiamız olmayan deplasmanda bile 300-400 taraftar vardı. Taraftarlarımız içerisinde bir elin parmağı kadar kötü niyetliler var. Bundan sonraki dönemlerde daha da güçlü bir taraftarımız olacağına inanıyorum. Taraftarlarımızdan ricam küfür etmemeleri, kulübe zarar verecek hareketlerden kaçınmalarıdır' ifadesini kullandı.

Kesin kararımı vermedim

Başkan Karakuş Mayıs ayında yapılacak kongre ve Türk Metalspor ile birleşme konusunda ise ilginç bilgiler verdi. Başkan Karakuş ' Başkanlık için bir kaç görüşmeden sonra karar vereceğim. Aday olacak kişi şampiyon yapacak birisi olmalı. Ya şampiyon yapacağım ya şampiyon yapacağım demelidir. Kırıkkalespor`da doğru işler yaptığımızı düşünüyorum, bu dönem benim duyduğum 10-15 civarı başkan olmak isteyen kişi var. Başkan olmak için önce üye olmanız lazım sonra kongrede aday olmanız lazım. Basın yoluyla siz bırakın ben 500 bin TL vereceğim demek boş laflardır. Bizim istifa etmemiz o kişiyi başkan yapmaz. Aracılarla bu iş olmaz. Bahadır Erdemir kardeşim ne diyor ben kongrede aday olacağım diyor. Doğrusu budur. Herkes aday olabilir, burası kalıcı bir yer değil. Kim bizden daha iyi yapmak istiyorsa niyetlerini göstersinler. Mayıs ayında olağan kongremiz var. Türk Metal ile birleşme şartları var. Öncelikle birleşecek takım adını tüzüğünü değiştirecek. Birleşme bugünkü MKE`nin anlaşmasında olduğu gibi olabilir. Birleşecek kurum Kırıkkalespor çatısı altında olmalı. Örneğin MKE Türk Metal Kırıkkalespor olabilir. Kırıkkalespor`un ismi yine devam etmelidir. Bunlara karar verecek olan sadece ben değilim. Türk Metal`e çağrı yapıyorum, değiştirsinler tüzüklerini alsınlar kararını biz hazırız birleşmeye' ifadelerini kullandı.