Balışeyh ilçesinde İlköğretim Haftası nedeniyle TOKİ Şehit Gazi Gürsoy Ortaokulunda program düzenlendi. Programa Kaymakam Yusuf Yıldırım, Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Selçuk Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaver Yalçın, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Kırıkkale’de dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi Kırıkkale’de dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

945 öğrencimiz var

Kaymakam Yıldırım burada yaptığı konuşmada yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Okulların tüm ihtiyaçlarının giderildiğini belirten Kaymakam Yıldırım, şunları söyledi : 'Öğrencilerimiz, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ilk okula başlama coşku, heyecan ve sevincini yaşadılar. İlçemizde 2014-2015 eğitim öğretim yılında 1 lise, 2 ortaokul ve 7 ilkokulda toplam 945 öğrenci eğitim öğretime başladı. Okullarımızın yaz tatilinde ihtiyaçları giderilerek eğitime hazır hale getirildi. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da okullarımızdan yüksek başarılar bekliyoruz.'

İyi insan olmak

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın da, ilçe merkezi ve köylerdeki okullarda öğretmen ihtiyaçlarının giderildiğini ve boş geçen derslerin olmadığını dile getirerek şunları söyledi:'Okullar eğitim ve öğretimin yuvasıdır. Bilgiye ulaşmanın yolu okullardan geçer. İyi insan olmayı, doğru davranışları hep okulda öğreniriz. Bu nedenle okula gelmek, okuldan yararlanmak insan hayatında çok önemlidir. Sevgili çocuklar, sizler de eğer topluma, ailenize hatta dünyaya yararlı bir birey olmak istiyorsanız okumalısınız. Öğretmenlerinizden, en iyi şekilde faydalanınız. Okuldaki ve sınıftaki arkadaşlarınıza saygı ve sevgi duyguları besleyiniz. Düzenli çalışınız. Hiç unutmayınız ki başarılı olmanın yolu, düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer' ifadesini kullandı.