SAĞLIK MÜDÜRÜ UYARDI

Koronavirüs vaka sayılarının ülke genelinde 26 bin bandını aşmasının ardından açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş, tüm vatandaşları önlemler konusunda uyardı. Aşı sırası gelen vatandaşların mutlaka aşı olmasını isteyen Ağırtaş, hastanelerde yoğun bakım, ventilatör ve yatak doluluk oranları hakkında da bilgi verdi.

 

KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 29 NİSAN 2024 KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 29 NİSAN 2024

TEHLİKE VAR

Türkiye´deki vaka sayısına kıyaslandığında Ağırtaş, ' ilimizde de artış tehlikesi var. Şu anda aşı sırası gelen vatandaşlarımız mutlaka aşılarını yaptırmalı. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılarını yapmaya devam etmekteyiz. Gezici aşı ekiplerimiz, aile sağlığı merkezlerimiz ve hastanelerimiz aşılama çalışmaları için büyük çaba gösteriyor”

 

EVDE AŞI UYGULAMASI

“75 yaş üzeri ve evde sağlık hizmeti kapsamında olan aşı hakkı gelen vatandaşımızın aşısını olmak için talep ettiği taktirde evlerinde aşı uygulaması yapmaktayız. Aşı hakkı olan tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz çünkü şu anda en etkili silahımız aşı. Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın hepsinin birinci ve ikinci doz aşısı Bakanlığımızın stoklarında mevcuttur. Yeter ki aşı sırası gelen vatandaşlarımız aşılansın. Aşı dışında diğer korunma silahlarımız maske, mesafe ve temizlik. Vatandaşlarımızdan ricam kalabalık ortamlara girmemesi, ev ve akraba ziyaretleri yapmamaları” dedi. Haber: Kenan Kuzucu