Geçtiğimiz hafta sonu yapılan il kongresi ile AK Parti İl başkanlığına seçilen Mürsel Akçay Kırıkkale Adliye binasında mazbatasını aldı. Kırıkkale Adliyesinde Hakim Selma Baydar'dan alan İl Başkanı Mürsel Akçay yönetim kurulu üyelerini tamamının katıldığı törende basın mensupların soruları cevaplayan Akçay önemli açıklamalarda bulundu.Akçay kongrelerin oldukça demokratik bir ortamda demokrasi şöleni şeklinde geçtiğini belirtti. Akçay 'Kongremizi gördünüz Kırıkkale'nin siyasi tarihinde ilk defa böyle bir kongre yaptığını düşünüyorum. Yaklaşık 4 bin kişi içerde dışarıda da 5 bin kişi vardı. Allah izin verirse bu heyecanı 2015 seçimlerinde sandığa yansıtacağız' ifadesini kullandı.

Erken seçim yok

Sungur, Yahşihan Belediyesi’nin borcunu açıkladı! Sungur, Yahşihan Belediyesi’nin borcunu açıkladı!

Yeni yönetime giren isimler Zeki Utku, Yunus Erol, Engin Pehlivanlı, Emre Baştuğ, Hazım Aksan, İsmail Yaman, Mustafa Aslan, Döne Altınok, Selahattin Kayır, Avukat Yunus Erol'unda hazır bulunduğu törende Akçay erken seçim çalışmasını olmadığını ifade ederek 'Bugünde mazbatamızı Hakime hanımdan aldık. Amacımız Kırıkkale ve Ülkemize hizmet etmek. Önümüzde 2015 seçimleri var. 2015 seçimlerinde en son aldığımız oyu artırarak üç Milletvekilini almaktır. Bir ara çok gündemdeydi seçimler erkene alınacak diye. Fakat seçimin erkene alınması şu aşamada mümkün değil. Çünkü AK Parti olarak bizim Mart ayının 15'inde il kongrelerimiz bitiyor. Çünkü 15 günde itiraz süresi var. Seçim yavaş yavaş yaklaşıyor. Aday adayı olmayı düşünen arkadaşlarımız kendilerini hazırlıyorlar. Mart'ın 1'inden itibaren bu iş tamamen hızlanır diye düşünüyoruz' ifadesini kullandı.

Startı verdik

Bugünden itibaren Genel seçim çalışmasına başladıklarını söyleyen İl Başkanı Mürsel Akçay 'Biz AK Parti teşkilatı olarak seçimlerle ilgili çalışmalarımızı başlattık. Başbakanımız çok önem veriyor. Sandık yönetim kuruluyla olan toplantılarımızı başlattık. Şuanda mahalle komite başkanlarımızla hazırladık. Biz Kırıkkale'de seçim hazırlıklarına biraz erken başlamak istiyoruz. Seçimlerde vazgeçilmezlerimiz sandıkta duran arkadaşlarımıdır. Bu arkadaşlarımızı şimdiden tespit ederek, arkadaşlarımızla çalışma yaparak çalışmalarımızı şimdiden başlatmak istiyoruz. Seçim gündeme girdi aslında bununla ilgili çalışmaları genel merkezden yapılıyor' ifadesini kullandı.

İl Genel meclis üyeleri toplantı

Mazbaatasını alan İl Başkanı Mürsel Akçay Parti binasında İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay başkanlığında Ak partili İl genel meclis üyeleri ile bir toplantı yaptı.