Kırıkkale Valiliği Toplantı salonunda yapılan toplantıya Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve İl Genel Meclisi Başkanları katıldı.

30 asil ve 7 yedek proje başarılı olarak değerlendirildi

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Kırıkkale Valiliği Salonu`ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, bir önceki yönetim kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili yapılan çalışmaları değerlendireceklerini söyledi. Mali destek programlarıyla ilgili değerlendirmelerin de yapılacağını anlatan Vali Ceylan, şöyle konuştu: '2014 yılı teknik destek sonuçları 15 Eylül 2014 tarihinde ajansımız tarafından ilan edilmiştir. 30 asil ve 7 yedek proje başarılı olarak değerlendirilmiştir. Bugün ki toplantıda yönetim kurulumuza yönelik detaylı bilgilendirme yapılacaktır. Toplantımızın diğer bir gündem maddesi de ilkokul öğrencilerine yönelik tanıtım günleri düzenlenmesi konusudur. Daha önce haziran ayında yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda düzenlenen organizasyonun ilk ayağı yine haziran ayında Nevşehir`de gerçekleştirilmiştir. Toplantımız gelecek bir ay için planlanan diğer çalışmaların tartışılmasıyla sona erecektir ' ifadesini kullandı.

Çiftçiler gözünüz aydın! Destek başvuruları başladı! Çiftçiler gözünüz aydın! Destek başvuruları başladı!

Silah fabrikasını gezdiler

Toplantıda, Kırşehir Valiliğinden Mersin Valiliğine atanan Özdemir Çakacak`a Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan tarafından ajansa verdiği katkılardan dolayı seramik vazo hediye edildi.Daha sonra Valilerimiz ve protokol heyeti, MKEK'ye bağlı Silah Fabrikasını ve Silah Müzesini gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Yetkililer Silah Fabrikasında üretilen Milli Piyade Tüfeğimiz MPT-76, Keskin Nişancı Tüfeğimiz JMK-BORA 12 ve diğer tüfekler hakkında bilgiler verdi.